"Det är sådana matcher vi måste vinna"

Bara fyra poäng på sex matcher. Nu hoppas Johan Astbrant på ett rejält lyft den kommande veckan: "Vill vi vara ett slutspelslag ska vi vinna sådana matcher", säger Libk-tränaren.

Blir det nytt jubel för Linköpings IBK på söndag?

Blir det nytt jubel för Linköpings IBK på söndag?

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-10-20 08:00

Linköping IBK har fått en jobbig start på superligan. Efter sex omgångar parkerar laget på elfte plats med bara fyra poäng. Bakom den skrala poängskörden ligger ett spelprogram med matcher mot tippade topplag som Storvreta, Falun och Mullsjö. Nu väntar nästa derbygrupp som på pappret innebär enklare motstånd. Närmast väntar Helsingborg, Warberg och Växjö.

– Visst, det är bra lag, men ska vi vara ett slutspelslag i vår är det sådana matcher vi ska vinna, säger Johan Astbrant.

På söndag väntar sjuan Helsingborg i sporthallen. Ett lag Johan Astbrant, som en gång spelade i klubben, har bra koll på.

– De är bättre i år än de varit de två-tre senaste säsongerna. Det finns mer linjer i deras spel och i målet har de en landslagsspelare (Jonathan Edling), säger Johan Astbrant.

Libk vann förra hemmamatchen mot Mullsjö och gjorde, trots att det blev förlust 4–8, en ganska bra prestation senast borta mot Storvreta.

– De är ett lite bättre lag än oss, så är det. Nu väntar matcher där vi ska vara drivande i spelet, där behöver vi höja oss jämfört med liknande matcher som Jönköping, Sirius och Dalen, säger Johan Astbrant.

Han saknar fortfarande skadade Markus Lindström. Mot Storvreta spelade rutinerade Martin Karlsson bara halva matchen efter att ha varit magsjuk. Mot Helsingborg kliver han in i laget igen.

– Ja, "Marre" är fit for fight, säger Johan Astbrant.

Karta: Sporthallen i Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!