För de som såg Motala AIF ta emot Forward i genrepet inför division 2-premiären den gångna helgen så står en sak klar. Det är inget fel på 15-årige Ahmed Qasems självförtroende.

Fullständigt respektlöst klev han in och lirade boll som om han spelat seniorfotboll i evigheter.

Men för honom själv så var det inga konstigt. För utmana de äldre det har han gjort sen han var knatte.

Artikelbild

| Maif-talangen Ahmed Qasem bryr sig inte om hur gamla hans motståndare är. Han är bara på plan för att vinna matchen.

– För min del spelar det ingen roll om de jag spelar mot är 14 år eller 27 år. Jag är där för att vinna matchen, säger han.

Det må låta kaxigt men han säger det som den mest självklara saken i världen. Och platsen där han lärt sig att ta för sig. Våga utmana motståndaren oavsett storlek och ålder är inte på Idrottsparken.

Där har talangen förfinats men själva skolningen menar han att han fått på näridrottsplatsen på Ekön.

– Sen jag var liten har jag kört ett pass med Maif först. Sen går jag och kör med mina kompisar där. Det är därifrån jag fått mentaliteten. Det är tufft spel, där finns det inga regler, säger Ahmed.

Artikelbild

| Sen han var liten har AHmed lirat med kompisarna på Ekön. Därifrån har han fått mentaliteten att ta för sig på planen oavsett vilka som står för motståndet.

Han berättar att han var runt 4-5 år gammal när han började lira. Men han och de andra smålkillarna fick bara lira när det var dåligt väder. För det gäller att ta en plats bland de fem som spelar i vardera lag.

– De stora får alltid spela. Blir man inte vald så är det bara att acceptera och stå och titta på. Så jag har inte alltid fått spela men har man rätt attityd och kämpar för det så får man vara med till slut. Och när jag är på plan så tar jag för mig.

Samma inställning menar han att han tog med sig när han fick chansen att kliva upp från Maif-akademin och träna med A-laget.

– Jag kämpar och jag har krigat för att få delta i A-lagsmatcherna. Det känns kul och väldigt lärorikt att få spela med så bra spelare, säger han ödmjukt.

Han har fått en hel del uppmärksamhet för sin framfart under Maifs försäsong. Men själv menar han att han inte bryr sig så mycket om vad folk säger. För han siktar betydligt högre än att imponera i ett genrep inför en division 2-säsong.

– Jag är inte den som får hybris. Sen om folk tycker att jag är duktig så är det roligt. Men jag fortsätter kämpa som jag har gjort. Division 2 är inte mitt slutmål. Jag ska slå mig upp i allsvenskan och därifrån ut i Europa och spela fotboll. Det gäller bara att kämpa, vill man så kan man, säger han.

Och samma inställning menar han är det som kommer göra att Maif som lag kommer lyckas bra när säsongen nu inleds på lördag.

– Vi har en mentalitet i laget som gör att när vi går ut på planen så har vi bara ett mål och det är att vinna. Så jag tror att vi kommer vara med och konkurrera om seriesegern.