– Jag ville testa, ett nytt lag i en ny stad. Jag trivs bra, det ska bli spännande att se var det här bär, säger 24-åringen.

Linköping IBK möter bottenlaget Helsingborg i SSL på lördagen, matchstart klockan 15 i Linköpings sporthall.

Med nummer 33 på ryggen finns Marcus Berglund, norrlänningen som spelat alla matcher utom en den här säsongen. Han har spelat back hela vägen, efter att ha varit center i sina tidigare lag.

Artikelbild

| Marcus Berglund har en ny roll i en ny stad. I Linköping IBK tycker han laget har mer att ge, att det kan bli mer mål framåt. Helsingborg väntar hemma på lördagen.

– Det är nytt för mig, men Libk sade det från början att de ville testa mig där. Det är en ny utmaning. Jag tycker att det har gått bra.

Marcus Berglund spelade från början både fotboll och innebandy under uppväxten i Röbäck utanför Umeå. Han valde innebandyn när han kom in på riksinnebandygymnasiet.

Snart blev han också SSL-spelare för Umeås bästa herrlag Dalen och där fick han känna på en spännande semifinalserie mot just Linköping 2015.

– Vi slog ut Växjö i kvartsfinalen och hade sedan 2–1 i matcher mot Linköping, som de sedan vände. Det är det roligaste jag varit med om, även om vi missade final, säger Marcus.

Nu är det med Libk han jobbar på att nå den där SM-finalen. Linköpingslaget har hittills tagit mer poäng än vid samma tidpunkt förra året.

– Jag tror att det kan bli bra. Det finns mer att ge i laget, många känner så. Även om vi är nöjda kan vi öka lagmässigt.

Någon spelare som du tycker har överraskat?

– Nej, egentligen inte, man har ju bra koll på alla spelare och vad de kan. Om jag ska nämna någon är det Simon Palmén, han är viktig för oss. Bra både framåt och bakåt.

Hur är tränaren Johan Astbrant?

– Jag hade aldrig mött honom innan jag kom hit. Jag har en positiv bild av honom. Han är lätt att föra en dialog med, vad man än har att säga. Lätt att surra med.

Libk förlorade borta mot Helsingborg på straffar när lagen möttes i oktober. Efter ett sent insläppt mål.

Nu är det revanschläge.

– Vi måste göra mer mål framåt. Det blir ofta uddamål och helst vill man spela med några måls ledning i ryggen. Det är skönast då, säger Marcus Berglund.

Vad är ditt mål med innebandyn i framtiden?

– Jag har inte bestämt mig för hur länge jag vill spela, det får tiden utvisa. Men just har jag skitkul, säger Linköpingsbacken som förra året skrev ett tvåårskontrakt med sin nya klubb.

Marcus Berglund har i poängligan gjort tre mål och fyra assist. Här är Libks bästa i interna poängligan: Simon Palmén 13+20, Max Wahlgren 15+10, Matej Jendrisak 12+8, Felix Lanver 9+10, Oskar Seth 9+9, Martin Karlsson 12+5.

Libk aviserar mot Helsingborg samma lag som besegrade Kalmarsund i förlängning senast.