Efter en setseger med siffrorna 25–20 för LVC i först kom verkligheten ikapp i andra. Habo började komma under skinnet på hemmalaget och vann flera blockdueller i rad. Det blev ett ställningskrig som Habo till slut vann med 27–29. Linköping spelade inte den mest glänsande volleybollen, men tog hem de två sista seten med siffrorna 25–8 och 25–18. Slutresultatet skrevs till 3–1 i set.

– Jag tycker att vi börjar ganska bra och höll i vårt spel. Men vi hade en lite dipp på slutet som gjorde att de kom ikapp. Annars tycker jag att vi hade bra kontroll och Habo verkade lite påverkade av resan hit. I andra set är det ganska jämnt rakt igenom. Det är slarvigt spel från vår sida samtidigt som de höjt sig en nivå. Men vi borde ha haft andra set också. Vi släpper lite fokus, säger kaptenen Carl Ahremark.

Energinivån i LVC:s spel var inte lika hög som vanligt – och den behövde inte heller vara högre eftersom de vann ändå.

Artikelbild

– Folk jobbar på dagarna under veckomatcherna och det kan vara det som ligger bakom energinivån lite. Sedan har vi bättre energi när vi spelar bra. Det har varit vårt signum det här året att vi har spelat så bra som vi behöver för att vinna matcherna. Vi försöker att jobba bort det så att vi alltid ska spela på topp – inte bara mot topplagen, säger Ahremark.

Carl Ahremark själv plockade ihop 11 poäng till LVC där sju av dem var blockpoäng.

– Jag hade lite problem i anfallet i dag och det kändes inte som samarbetet med Andreas (Eriksson) var på topp. Blockspelet gick okej men jag har svårt att vara nöjd med mig själv efter en match. Det finns alltid saker man kan jobba på, säger Ahremark.

Vad ska ni göra för att spela på en högre nivå trots att ni inte möter ett topplag?

Artikelbild

– Det gäller att fokus ligger rätt. Vi ska ha en matchbollsmentalitet på varje boll. Det är nästa boll som gäller hela tiden. Det hade varit skönt att få en 3–0-vinst i den sista matchen... att vi gör grundjobbet bra och håller fokus hela matchen. Jag vill bara se en bra match nu i sista som gör att vi går vidare till semifinalen.