– Vi ska inte överanalysera motståndet. Det gäller att spela på det vi är bra på. Vi ska inte göra något annorlunda, det stressar bara upp, säger Libks tränare Johan Astbrant inför den första SM-kvartsfinalen mot Dalen, som startar klockan 19.00 i Linköpings sporthall på torsdagen.

Libk har tränat som vanligt i veckan och nu handlar det om att nöta detaljer, i framför allt special teams.

Långtidsskadade backen Anton Karlsson är inte spelduglig som tidigare. Men Markus Lindström och Jesper Alm är tillbaka i träning efter sina skador och Felix Lanver som avbröt matchen mot Falun i lördags, krasslig, tränade fullt redan i måndags.

Nyckeln till seger i matchen för Libk är tålamod, att tro på sitt spel.

Dalen flyger till Linköping för den första matchen och planen är att spela med bästa möjliga lag i slutspelsstarten.

– Vi är glada att vi får möta Linköping. Det blir en jämn match mellan två bra lag. Det känns som att det är 50/50 om att gå vidare. För oss gäller det att ta taktpinnen, redan i första matchen, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Noterbart är att det inte är två fasta halvor i slutspelet, som Sporten skrev tidigare. Om Storvreta inte vinner sin kvartsfinal kan det bli annat motstånd för vinnaren i Libk–Dalen. Inför semifinalerna gäller att det högst grundserieplacerade laget möter det lägst placerade.

Kvartsfinalserien (bäst av sju): 21/3 Libk–Dalen, 24/3 Dalen–Libk, 26/3 Libk–Dalen, 29/3 Dalen–Libk, 31/3 Libk–Dalen (ev), 3/4 Dalen–Libk (ev), 5/4 Libk–Dalen (ev).