Det är 860 tjejer anmälda till den första upplagan av Vårruset i Linköping.

– Det har sett bra ut och rullar på hela tiden. Hittills har vi fått in 860 anmälningar, men vi hoppas på lite mer. Kanske kommer det några direkt till start också. Det är ju det första året som loppet arrangeras här så det kommer säkert öka med åren, säger tävlingsledaren Christer Norwald.

Bland de anmälda finns spelare från LHC, RP och Linköping Innebandy. Elitlagen kommer att ha en inofficiell tävling mot varandra under loppet på onsdag.

Artikelbild

– Det är mest på skoj. Vi vill skapa lite gemenskap och få en start på ett gränsöverskridande arbete. Det kan behövas att tjejer stöttar varandra. Vi försökte även få med fotbollen och volleybollen med lag – men de kunde inte få ihop det, säger Norwald och fortsätter:

– Tjejerna kan på det här sättet lära känna varandra och kanske ge varandra tips och idéer när det gäller träning. Det är alltid positivt att lära sig av andra idrotter och se hur de jobbar. Det kanske är ett startskott för framtida samarbeten.

Det är första gången som Vårruset arrangeras i Linköping, men loppet i sig firar sin 30:e upplaga i år. Runt om i Sverige har loppet över 100 000 deltagare.

– Tanken är att loppet ska gå varje år här i Linköping – precis som det har gjort i andra städer. Det ska vara ett vårlopp för tjejerna. Tävlingen är vid Stångebrofältet där det bland annat kommer vara en sponsorby och en scen med olika framträdanden på.

Anser du att Linköping är en löparstad?

– Ja då, det känns som det finns ett stort intresse här med många olika lopp, säger Norwald.