– För mig hade det inte kunnat sluta bättre. Det var öppet så det var bara att rulla in den.

Solfjäderstadens John Fransson log sitt allra bästa segerleende där han stod i Åsundahallen i Rimforsa.

Här började han spela innebandy som femåring och nu föll ödet så att det blev just han som fick göra det sista målet i hallen.

För till nästa säsong står Rimforsas nya idrottshall klar. Där hade klubben tänkt spela division 1-innebandy i höst.

Men det snuvade Fransson och Solfjäderstaden dem på.

– Det hade jag hade räknat med när jag kom hit. Men det är hur skönt som helst nu, säger Fransson som inför matchen hyllades av speakern.

Du kanske inte är lika populär nu?
Artikelbild

| Saken är klar. Kim Karlsson har just gjort 8–5 och Solfjäderspelarna rusar in för att fira tillsammans med de tillresta Solfjädersupportrarna.

– Haha, nä det är möjligt att det kan vara så. Men det kan jag leva med.

Men någon enkel väg till seger i seriefinalen blev det inte för Solfjäderstaden. För trots att de fick en drömstart och tog ledningen efter bara en minut så blev de långa stunder utspelade av Rimforsa i den första perioden.

Artikelbild

| Tränaren Emil Stille ändrade taktiken. Det visade sig bli ett lyckat drag.

Och efter densamma så var det nog få Solfjädersupportrar på plats som trodde på en vändning.

– I första var vi inte bra. Vi sa det till varandra i paus att vi har jagat hela säsongen och nu måste vi gå ut och jaga mer än någonsin. Efter det så kommer vi ju upp i nivå, säger Fransson.

Artikelbild

| Didrik sköt både kvitterade och gav Solfjäderstaden ledningen i den tredje perioden.

Rimforsa han öka på till 5–1 en bit in i den andra perioden. Sen inledde Solfjädrstaden sin jakt. Till den andra periodpausen hade de hämtat upp till 5–4 och halvägs in i den tredje perioden satte Didrik Karlsson dit kvitteringen. Och när samme Karlsson tre minuter senare gav Fjädern ledningen så var det första gången på hela säsongen som de var förbi Rimforsa i serietabellen.

– Lite tidigt. Vi kanske skulle ha väntat lite så det hade blivit spännande på riktigt, säger Solfjäderstadens tränare Emil Stille och skrattar.

Artikelbild

| Många medspelare och motståndare var framme och tröstade Joakim Claesson efter dramat i Åsundahallen.

Hans förklaring till den makalösa vändningen var den taktikändring laget gjorde efter den första perioden.

– Deras högerbackar är duktiga och har tagit alla deras uppspel hela säsongen. Så vi vrider över och skärmar av dem. När vi kunde göra det så har de inte mycket att komma med. Det i ihop med det mentala när vi kryper närmare gör dem ängsliga vilket är förståligt, säger Stille.

Artikelbild

| John Fransson, till vänster, fostrades i Åsundahallen. Nu gjorde han sista målet när Solfjäderstaden snuvade moderklubben på division 1-platsen.

Solfjäderstaden uttalade inför säsongen att de hade som mål att vinna serien och ta sig tillbaka till division 1. Det syntes lång väg hur stolt Stille var över att laget lyckats uppnå det målet.

– När Finspång hjälpte oss för några omgångar sedan så sa vi att det är meningen att det ska sluta så här. Men det är jäkligt starkt att ta tillvara på den chansen.