Det var det här Olle drömde om

När Olle Abrahamsson gick på innebandygymnasiet i Linköping visste han vad han ville. Han ville bli Libk-spelare.

Olle Abrahamsson, Libk

Olle Abrahamsson, Libk

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-09-21 08:00

–  Jag såg mina första SSL-matcher i sporthallen och det har liksom varit så givet att det var där jag ville spela. Och nu är jag här, säger han och ler.

Olle jobbar som resurs på en högstadieskola i stan. Arbetspasset är precis slut när vi träffas och vi slår oss ner i det klassrum där han tillbringar sin arbetstid.

Han börjar berätta hur han efter innebandygymnasiet flyttade till Strängnäs för spel i allsvenskan och där lyckades riktigt bra. På två säsonger blev det 50 mål.

– Jo, det gick bra. Framförallt den första säsongen. Sen blev jag rätt mycket skadad den andra och det var lite trögare.

Det blev kval mot högsta ligan båda gångerna. Och missat kval två gånger. Men nu är han ändå en spelare i SSL för när frågan från Libk kom var det aldrig något svårt beslut.

– Jag känner att jag utvecklades väldigt mycket i Strängnäs och är redo för nästa steg. Jag hade anbud från fem klubbar inför det här, men Libk var hela tiden förstavalet. Dels för att det är en klubb som får fram riktigt bra spelare, här finns alla möjligheter att utvecklas. Sen är det också en fördel att jag känner många i laget och att det är nära hem till polarna jag har i Norrköping.

Han gick i samma klass som Oskar Hovlund, Oskar Seth och Andreas Blom. Alla finns nu i laget som han ska tillhöra.

– Det ger en trygghet för mig att känna många och veta hur de är och hur de spelar.

Under försäsongen har han lyckats bra. Bättre än han själv vågat tro.

– Så är det nog. Jag har gjort poäng i nästan alla träningsmatcher och fått mycket speltid, dessutom ihop med Matej Jendrisak som är en fantastisk spelare. Om man bara är på rätt plats så vet man att bollen kommer och det är bara att trycka dit den.

Att de spelat ihop många matcher, ofta med Martin "Marre" Karlsson som högerforward, är av främst fysiska skäl.

 – Fysiken är väl en av mina största styrkor och det blir ganska tufft för motståndarna att ställas mot oss tre som har ungefär samma spelstil. Sen är det ju inte alls säkert att vi kommer spela ihop under säsongen, det får vi se.

Olle säger att de egna målen är rätt blygsamma.

– Jag har inte satt upp några siffror på hur många mål jag ska göra eller så. Det här är min första säsong i SSL och det är många lag som jag inte ens mött. Jag hoppas få spela så mycket som  möjligt och hjälpa laget på det sätt jag kan. Sen får vi se om jag kan trycka in nån boll då och då.

– Det ska bli jäkligt kul att spela mot de allra bästa spelarna.

Olle Abrahamsson har gjort poäng i nästan alla träningsmatcher med Libk.
Olle Abrahamsson har gjort poäng i nästan alla träningsmatcher med Libk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!