– Adam fick chansen och tog den verkligen. Tre mål är inte illa, sa Astbrant efter 7–4-segern i träningsmötet med Jönköping.

Det fanns saker som han var nöjd med, men också rätt mycket som han inte alls gillade något vidare. Efter halva matchen valde han exempelvis att bänka stjärnspelarna Felix Lanver och Martin Karlsson – och i stället skicka in Adam Zetterström och Fredrik Nyholm.

Det blev lyckat.

Med doldisanfallarna på planen gjorde Libk ett miniryck och vann till slut relativt klart.

– Bra inhopp av båda två. Annars tyckte jag att det märktes att det var ett tag sedan vi spelade match senast. Några spelare såg lite långsamma ut, men förhoppningsvis var det bara tillfälligt, sa Johan Astbrant.

En träningsmatch (genrep mot AIK på fredag) återstår före seriestart och till måndagsträningen räknar han med att på allvar sätta de tänkta formationerna för att kunna nöta på de sista (och ofta avgörande) detaljerna.

– Jag tycker att vi har ganska bra koll på hur vi vill ha det. Som helhet var vissa saker bra och vissa saker mindre bra, sa Astbrant.

Positivt?

– Att vi fortsätter att göra mycket mål. Det lovar gott.

Negativt?

– Framförallt behöver vi höja lägstanivån i vårt försvarsspel om vi vill bli framgångsrika i vinter. Nu tilläts Jönköping för lätt skapa för många och för bra chanser på oss.

23 september möts lagen igen – då i första hemmamatchen i SSL. Strax dessförinnan väntar Växjö i premiären.

Målen: Adam Zetterström 3, Simon Palmén, Max Wahlgren, Oskar Seth samt Ondrej Nemecek.