– Drömmen vore att det blir seger i båda. Vi får börja med att vinna på söndag, sa LFC:s engelska anfallare efter torsdagsträningen i solgasset på Linköping arena.

För femte året i rad spelar Linköpings FC final i svenska cupen, mot Rosengård i Malmö på söndag. Då finns Natasha Dowie på planen. För första gången sedan 2005 spelar Liverpool FC final i Champions league, mot Real Madrid om ett par veckor. Då hoppas 29-åringen sitta på läktaren och heja.

– Det visade sig att vi faktiskt har några lediga dagar just då, så jag har börjat undersöka om jag på något sätt kan få tag på biljetter till Kiev. Det är en match som jag absolut inte vill missa, sa Natasha Dowie.

LFC-forwarden har mångårigt förflutet i engelska favoritlaget, men ser förstås till att börja med fram emot sin egen final.

– Jag är väldigt exalterad och förväntansfull. Det är sådana här matcher du vill spela. Jag kom hit för att vinna saker med Linköping och nu är vi en match från att göra det, sa Dowie, som i England spelat (och vunnit) ett flertal cupfinaler med olika klubbar.

Efter det hastiga och oväntade tränarbytet med Marcus Walfridson ut och Henrik Jensen in tog LFC en viktig allsvensk vinst mot Göteborg (1–0) i måndags. Mycket talar för samma startelva mot Rosengård. Maja Kildemoes tränade på egen hand på torsdagen, men är knappast spelklar redan till helgen.

Om förändringen på tränarsidan sa Dowie:

– För mig har det inte påverkat alls. Jag är professionell. Jag var väldigt nära Marcus, han tog mig till klubben och jag tackar honom för det. Det är en jättebra kille, men sådana här saker händer i fotbollen. Jag har varit med om tidigare och det förändrar inte mitt sätt att spela och vara.