Drama när Malmslätt blev klart för trean

Resultaten föll på plats, och Malmslätts AIK spelar i division 3 nästa säsong. "Jag är på väg ner till stan för att fira", sa tränaren Johan Petersson.

Segerjubel när Malmslätts AIK gick upp till division 3.

Segerjubel när Malmslätts AIK gick upp till division 3.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-19 19:30

Det blev klara 5-1 mot Norrköping Bosna i den sista matchen. Samtidigt föll värsta konkurrenten Tranås mot Aneby vilket innebar att tre lag hamnade på sex poäng i kvaltabellen, men där Maik tog hand om förstaplatsen med bäst målskillnad.

– Visst trodde jag att Tranås skulle vinna, men Aneby är bättre än vad man tror och Tranås tyckte jag faktiskt inte var så märkvärdigt förra helgen när vi mötte dom, sa Johan Petersson.

Matchen mot Bosna på Hellgrenshagen var avgjord redan efter den första halvleken när William Scherling, Mårten Trosell och Mikael Pettersson sett till att hemmaledningen var 3-0. 

– Det kunde blivit ännu mer än 5-1, sa Johan Petersson, som hade bra koll på ställningen i den andra matchen.

– Jag hörde att Aneby ledde med 3-2 i slutet, sen jublade publiken och spelarna efter att vår match var slut. Då hade Aneby gjort 4-2 och saken var klar. 

Tränare Petersson har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och blir kvar. Det lutar också åt att de flesta från årets trupp kommer att stanna.

– Timmy (Svelid) flyttar, men annars har jag inte hört något. Det är många spelare som gjort en bra säsong och som var aktuella för andra klubbar. Mjölby AI drar till exempel i varenda spelare, men nu tror jag de flesta blir kvar. Det finns ett stort Maik-hjärta i det här laget, sa Johan Petersson.

MAI-tränaren Kenny Lundgren håller inte med om att hans lag försöker värva "allt" från Maik.

– Det är något som absolut inte stämmer. Vi har varit i kontakt med två av deras spelare och sagt att vi ska kontakta dom efter kvalet och det kommer vi också att göra, för det är två fantastiska fotbollsspelare. Sen vet jag att Malmslätt har varit i kontakt med flera av våra spelare och försökt att värva över dom men har inte lyckats, säger Kenny Lundgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!