6–3 mot KFUM Norrköping på söndagen följdes på måndagskvällen av 8–5 (1–1, 2–2, 5–2) i den uppskjutna matchen mot Succé.

Det betyder alltså att Rimforsa inte kan andas ut utan Rimforsa får fortsatt känna flåset i nacken.

Med fem matcher kvar skiljer tre poäng och 26 mål mellan lagen och lagen ska mötas i Rimforsa i den sista omgången.

Artikelbild

| Hugo Bjelksjö gör 3–2 i boxplay för Solfjäderstaden mot Succé. Det blev seger, men frågan är om det räcker när det behövs knappas in mål på Rimforsa.

– Vi kan ta in de här målen och jag tycker absolut att vi kan lösa det här på egen hand, säger Solfjäderstadens spelare Jacob Larsson.

Larsson kom hem från Jönköping till den här säsongen och tycker definitivt att hans moderklubb har division 1-potential.

– Ja, verkligen, jag hoppas spela i ettan med det här laget nästa säsong. Det handlar bara om att bli lite mer ödmjuka. Vi tror lite för mycket om oss själva ibland, säger han.

Solfjäderstaden avgjorde i sista perioden mot Norrköping och gjorde det även mot Succé. Tränaren Emil Stille gick ned på två femmor vid 3–4-underläge.

Artikelbild

| Jacob Larsson gjorde det viktiga 5–4-målet för Solfjädern mot Succé.

– Det är lite för sävligt. Jag vill helst rulla på tre femmor, men nu har jag fått gå ned på två femmor två gånger i rad, för att väcka oss, konstaterar Stille.

Behöver Rimforsa tappa poäng eller kan ni ta in målmässigt på egen hand?

Artikelbild

| Det är alltid mycket som imponerar med Solfjäderstaden. Att vinna utan att imponera gör att det kan finnas en chans på ettan igen, skriver Jens Bollius efter andra trepoängaren på två dagar.

– Vi måste tro på alla scenarier. Framför allt ska vi inte tänka så mycket på att göra en massa mål. Vi börjar lite i fel ände, säger Emil Stille.

Målen: 0–1 Andreas Kristoffersson, 1–1 Didrik Karlsson, 1–2 Sebastian Palm, 2–2 Jesper Bååth, 3–2 Hugo Bjelksjö, 3–3 Mattias Sjödin, 3–4 Mikael Tegler, 4–4 Simon Hedberg, 5–4 Jacob Larsson, 6–4 Simon Hedberg, 7–4 Fredrik Nyman, 7–5 Rikard Fransson, 8–5 Jacob Larsson.

Publik: 298.