Snacka om att Norge – med Martin Sjögren och Anders Jacobsson, LFC:s tränarduo från guldåret 2016, som förbundskaptener – fick en drömstart på VM-fotbollen i Frankrike. Det blev 3–0 i lördagskvällens öppningsmöte med Nigeria och därmed ett mycket stort steg mot åttondelsfinal.

Ett första steg på den långa vägen mot målet att vara med och slåss om medaljerna efter EM-misslyckandet för ett par år sedan.

– Skönt att starta VM på det här sättet. Det har varit långa förberedelser och vi har hela tiden känt att vi haft en bra ingång till den här matchen. Stämningen, fokuset och moralen är väldigt hög i det här laget. Vi är starka tillsammans, sa Sjögren till norska fotbollförbundets hemsida.

Tre snabba mål redan före paus avgjorde. Guro Reiten spräckte nollan, Lisa-Marie Utland utökade och sedan blev det också ett nigerianskt självmål. Det gjorde att Norge kunde ägna sig åt at kontrollera matchen efter paus.

Frida Maanum, som varit LFC:s kanske bästa spelare under våren, startade som väntat på bänken, men fick göra VM-debut när hon i slutet kom in i stället för Vilde Böe Risa på mittfältet.

Det var för övrigt en blågul tränarduell i Reims. Nigeria coachas av Thomas Dennerby – med Jörgen Petersson, även han med förflutet i Linköping, som assisterande.