De två nyförvärven innebär att Finspångs KK får en konkurrenskraftig tävlingstrupp på sex seniorer i tävlingssammanhang. Danny är vid sidan av sitt egna tävlande också högst involverad i sportens framtid som ledare.

"Han är dessutom tränare och lärare på Kanotgymnasiet i Nyköping och därmed en god ambassadör för sporten. Finspångs Kanotklubb ser mycket positivt att få truppen med aktiva seniorer utökad, vilket ger en fin bredd inför besättningar på SM, samtidigt som det sporrar att vara flera aktiva inom en klubb ute på tävlingsarenorna", skriver Sussi Carlsson, klubbens pressansvarige.

Under förra helgens tävlingar på Rocksjön i Jönköping var den Svenska Förbundskaptenen för sprintlandslaget med och bevakade tävlingarna. Det resulterade i att Joakim (Lindberg) blev uttagen att paddla världscup redan 25-26 maj i Poznan och även helgen därefter i Tyska Duisburg.

Övriga sprintkanotister i FKK laddar inför nästa svenska lopp den 8-9 juni i Hofors, där klubben även representeras av flera juniorer både på dam och herr sidan.

På de längre distanserna väntar Göta Kanal den 25 maj där FKK representeras av klubbens nya ordförande Lisa Hellström ihop med tre klubbkamrater för att köra K4 på sträckan 20,5 kilometer.