LÄS MER: Klart: Stjärnan kommer tillbaka till Linköping

SM-guld både 2016 och 2017 – men nu är LFC definitivt borta från allsvenska guldstriden. Christer Mård tar på sig en stor del av skulden.

– Alla är grymt besvikna, men vi har satt oss själva i den här situationen. Vi borde ha spelat om guldet nu också. Det har tagits beslut som visade sig bli felaktiga. Hade jag och övriga styrelsen gjort det bättre hade vi varit med däruppe. Tyvärr har vi inte riktigt givit laget chansen, säger han och tänker bland annat på den tränarkarusell som snurrat friskt under säsongen.

Målet är klart: att visa att allsvenska insatsen 2018 är en parentes.

– Ett tillfälligt hack som vi ska ta oss förbi, säger Mård.

Enligt ordföranden har det inte varit någon särskilt svår förhandling för att få Nilla Fischer till klubben.

– Vi ville ha henne och hon ville till oss. Vi har vetat att familjen har basen här och att vi legat bra till. Det är ett liknande läge som med Kosovare Asllani, säger han.

Ekonomiskt?

– Hon har fått ett rimligt och bra bud, men lönemässigt kan vi inte konkurrera med andra och större klubbar ute i Europa. Nu påverkar det inte heller vår budget förrän 1 juli nästa år, så vi har gott om tid på oss.

LÄS MER: Bergsten: Det här vidar att LFC menar allvar

För Linköpings FC är värvningen av Fischer en första del i den satsning som planeras inför 2019.

Det kommer mera.

– LFC ska slåss om SM-guldet varje år och vara med i Champions league. Det känns som vi ligger jättebra till med lagbygget och jag hoppas och tror att det ska vara i stort sett klart under oktober, säger Christer Mård.

Kosovare Asllani återvände i fjol, snart ansluter Nilla Fischer – och det finns fler hemvändare som klubben hoppas på. Exempelvis har Stina Blackstenius ett kontrakt med Montpellier som går ut i vår.

– Det är ingen hemlighet att det är ett jätteintressant namn för oss. Skulle det visa sig att hon vill hem ska vi sjävklart göra vad vi kan för att lösa det, säger Mård.