Hyo Sim Hyo Cha från Nordkorea blev för svår och vann rysarmatchen i den andra omgången med 4–3 i set. Det var en hård fajt ända in i det sista, Matilda Ekholm såg ut att gå mot segern när hon skaffade sig ett grepp i det avgörande setet, men tappade på slutet och föll till slut med 12–14.

– Jag hade 9–6, ett sånt läge får man egentligen inte missa. Men hon spelade riktigt bra de sista bollarna, det var inte så att jag stod och väntade på att hon skulle göra misstag, sa Matilda Ekholm.

Hade du en högre målsättning?

– Absolut. Jag ville minst vinna den här matchen och hade klar chans att vinna ytterligare en match. Tyvärr fick jag en tuff lottning och jag är trots allt ganska nöjd med mitt spel, sa Matilda Ekholm, som stannar i Budapest några dagar till. Men redan på tisdag väntar semifinal i tyska ligan.

– Det är trots allt dom som betalar min lön, så då gäller det att vara på tå igen, sa Matilda Ekholm.

Även i dubbel är det färdigspelat för Ekholm – tillsammans med ungerskan Georgina Pota blev det 1–4 mot ett nederländskt par.

– Vi spelade helt okej, men de hade en spelstil som inte passade oss, sa Matilda Ekholm.

Truls Möregårdh är också utslagen ur singelturneringen i bordtennis-VM. Den svenska stortalangen föll med 2–4 i set mot sydkoreanen An Jae-Hyun i den andra omgången.