– Det är helt sanslöst.. Man går på högvarv 24 timmar om dygnet i en hel vecka. Ändå så känner jag mig rätt pigg faktiskt, säger tävlingsledaren Fredrik Johnson efter att Swedish Open 2018 precis avslutats.

Redan nu finns det flera frågor inför nästa års upplaga och en av dem är om Sporthallen är tillräckligt stor för Swedish Open 2019.

– Vi ligger nu på ett publikintresse som ligger mitt emellan Saab arena och Sporthallen. Nu har det varit fullt här både fredag, lördag och söndag. Skulle vi vara i en större arena hade vi behövt jobba på ett helt annat sätt... Men det skulle vara en dröm att komma in till Saab arena. Inför nästa år är det inget program för hockeyn när Swedish Open spelas så det är inte försent än, säger Johnson och fortsätter:

– Det skulle dock ställa högre krav på oss för att få dit mer folk. Nu snackas det ju om den här nya multiarenan. Men den ska väl bli klar omkring 2021 och det är ju några år kvar tills dess.

Sponsorerna till nästa år är också ett frågetecken.

– Det är tredje året som UCS är med som titelsponsor. De senaste två åren har det varit ungefär samma företag som är med. Det är en väldigt homogen grupp vi har som partners och som ser till att det här är möjligt. Till i år hade vi ett enda företag som lämnade oss. Det är förhoppningsvis ett bra tecken. Sedan kommer det fram företag som vill vara med på ett eller annat sätt. Men det krävs, för det här kostar en del att dra runt, säger Johnson.