– Jag ser mest fram emot att få möta de bästa i världen, åka på resor, få massor med erfarenhet och såklart att få känna på proffslivet, säger en lugn Hampus Kahrle som sitter i köket hemma hos sina föräldrar i Linghem.

21-årige Hampus Kahrle är född och uppvuxen i Linghem men bor just nu nere i Belgien där han ägnar sina dagar åt det bästa han vet, nämligen motocross. När han var tre år gammal fick han tillsammans med sin storebror en cross och sen den dagen har han alltid älskat den sport som han i dag är en av de bästa i världen på.

– Jag tycker allt med att köra cross är kul. Förutom att meka... Men farten, hoppen, adrenalinet och själva sporten kommer jag aldrig tröttna på, säger Hampus Kahrle.

I VM, eller MXGP som det kallas, är det totalt 19 olika deltävlingar och Hampus Kahrle ska köra dem 14 som är i Europa. Han kommer att tävla för det franska teamet E2T Racing Team, som han skrivit ettårskontrakt med, i MX2-klassen. Där kommer han köra tillsammans med 40 andra i åldrarna 15–23.

– Min gamla klasskompis Albin Östlund ska köra i samma klass vilket är skitkul. Vi lärde känna varandra från motocross-linjen på gymnasiet i Tibro.

Den tävling Kahrle ser mest fram emot är VM-deltävlingen i Uddevalla som körs i den 25 augusti.

– Jag minns att vi var nere på VM i Uddevalla när jag var väldigt liten och redan då tänkte jag: här ska jag köra en dag. Det brukar vara ungefär 30 000 på läktarna men det är inget jag kommer tänka på när jag är inne i min bubbla, säger Hampus Kahrle och skrattar till.

I Sverige och de sju SM-deltävlingarna kommer Hampus fortfarande köra för Linköping MS, som i år igen kommer arrangera en av deltävlingarna. Kahrle är en av favoriterna i SM efter en stark avslutning på förra säsongen och han ser fram emot att få köra på hemmaplan.

– Det blir riktigt kul att köra för hemmapubliken. Mitt mål är att vinna och topp tre ska jag bara bli, men då gäller det att inte göra några dumma misstag, säger Hampus Kahrle.

Är cross jobbigare än många tror?

– Ja, alla tror bara att man sitter och gasar men så är det absolut inte. Jag såg på en lista att motocross var rankad som världens jobbigaste sport och det förstår jag verkligen. Vi ligger nästan på maxpuls i ungefär 30 minuter vilket enligt många doktorer ska vara omöjligt.

Finns det något du har att säga till unga förare som ser upp till dig?

– Ha kul på vägen och träna hårt. Känn ingen press från någon annan utan ha så roligt du bara kan.