Efter VM återvänder den svenska mittbacksstjärnan, efter många år i tyska Wolfsburg, och familjen till ett nyköpt hus strax utanför Linköping. När svenska landslaget hade pressträff före träningen i Rennes berättade Fischer att hennes fru Mika tidigare under dagen hört av sig och berättat att det smällt i centrala Linköping.

– Det är så klart en fruktansvärt otäck händelse, säger Fischer till Expressen.

Som många andra skakades hon av det som hänt.

– Min fru kontaktade mig väldigt snabbt och sa att det hade smällt, redan innan det hade kommit ut i media. Hon befann sig inne i stan. Jag skrev direkt till dem som jag känner i Linköping och kollade så att allt var okej. I det här fallet var det tur att de var där de var. Det var ingen som hade skadats.

Vad tänker du när det händer sådant här i din hemstad?

– Det är obehagligt. Och man alltid vara med sina närmaste när det händer sådana här saker, även om de har varandra där, säger hon till tidningen.

Fredagsmorgonens kraftiga detonation förstörde stora delar av en fastighet i centrala Linköping. Flera personer skadades och fördes till sjukhus. Enligt polisen är det förmodligen inte någon form av olycka utan någon som medvetet sprängt något på platsen. Brottsrubriceringen för explosionen är grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi får se vad utredningen visar att det är som har skett, säger Nilla Fischer.

Sverige spelar sin första VM-match på tisdag, med Nilla Fischer som en av flera Linköpingsspelare i truppen.