– Det är väldigt bittert och känns oförtjänt för jag tycker vi skapar så otroligt många chanser. Men vi lyckas inte göra mål, suckar en besviken Asllani efter lördagens nollpoängare och säger att LFC borde haft ledningen efter första halvlek sett till antal chanser.

Det var en dyblöt gräsmatta som väntade de bägge topplagen denna lördag. I ett typiskt göteborgskt ösregn fick vi se en jämn matchinledning där bägge lagen använde kanterna för att komma runt till avslut.

Efter en halvtimmes spel tvingades Janni Arnth gå ut i tio minuter efter en smäll mot huvudet. Då, samtidigt som solen bröt sig igenom så bröts även målnollan när Göteborgs landslagsstjärna, Elin Rubensson, tryckte in 1–0 efter en ribbretur. Bara fem minuter senare, när LFC fortsatt var utan Arnth, utökade samme Rubensson till 2-0 efter en kontring.

Artikelbild

– Vi blir extremt hårt straffade de fem minuterna som Janni tvingas vara av. Vi hade behövt Janni där för när hon kommer tillbaka fortsätter vi skapa bra lägen, säger LFC:s tränare Olof Unogård om den matchavgörande femminutersperioden då LFC var utan sin mittback.

Andra halvlek hann knappt börja innan en annan av Göteborgs blågula landslagsspelare, Olivia Schough, skruvade in 3–0 bakom Stephanie Labbé i LFC. Med det blev försprånget för svårt att ta igen i matchen som slutade 4–2.

– Jag tycker vi öppnar bra, men vi bjuder alldeles för billigt på bra lägen bakåt. Framåt håller vi oss bra till planen men lyckas inte få dit målen, beskriver Unogård.

Klart var att Göteborgs landslagsstjärnor var de som bäst sparat formen från tisdagens kvalframgång.

– Det är få dagar men är heller ingen ursäkt till dagens förlust. Jag tycker vi gör det ganska bra, men saknar det där sista fokuset, beskriver Asllani.

Nu är frågan om LFC kommer att fortsätta jaga eventuella halmstrån upp till tabelltoppen som nu är nio poäng upp. Eller om laget kommer fokusera mer på kommande Champions League-kval.

– Hela september är en matchintensiv period så vi har inte tid att leva kvar i någon känsla. Oavsett om det blir förlust eller vinst, menar Unogård och fortsätter:

– Redan på onsdag har vi sextondel i Champions League så vi har inte tid att deppa efter denna förlust. Vi har en plan för att nå långt där och nu är allt fokus på kommande resa till Kharkiv (Ukraina).