Berzelius var bäst i leriga östgötakampen

Gotland grand national blev en östgötsk tvekamp på damsidan. Men till slut lyckades Linköping MS Hanna Berzelius ta sin andra raka seger och snuva Norrköpings Emilia Reimander på hennes första seger.

Hanna Berzelius ströcker armarna i skyn och får en champagnedusch efter att ha säkrat sin andra raka seger i Gotland grand national.

Hanna Berzelius ströcker armarna i skyn och får en champagnedusch efter att ha säkrat sin andra raka seger i Gotland grand national.

Foto: Thomas Augustsson

Enduro2019-10-26 20:28

– Systrarna Reimander. Jag har ju jagat dem i både SM och EM hela säsongen. 
Det blev svaret när Linköpings MS Hanna Berzelius inför Gotland grand national fick frågan om vilka som skulle bli hennes främsta konkurrenter i årets upplaga av enduroklassikern. 
Och nog blev det en kamp mellan Berzelius och en av systrarna. För Emilia Reimander bjöd upp till en rejäl fight om titeln i leran på Tofta skjutfält.
För Emilia laddade fullt från start och efter två varv så hade hon skaffat sig en ledning med precis en minut. 
– Jag hade en dålig start och kom inte iväg bra alls. Sen gick jag in och gjorde det första depåstoppet ett varv tidigare än Emilia och där tappade jag en hel del, säger Berzelius. 
Men sen började LMS-tjejen jakten och närmade sig sakta men säkert och på det femte varvet kom hon både ifatt och förbi.
Och efter det så drog hon ifrån och kunde åka mot sin andra raka seger i GGN.
Efter målgång erkände hon dock att hon tvivlat på att hon skulle kunna fånga in Emilia. 
–  Jag kände mig inte alls säker på att det skulle gå. Men jag fick lite draghjälp av några killar och kom ifatt till slut. Men det sista varvet var tufft. Jag har en gammal skada i tummen och det gjorde så jäkla ont så jag var lite orolig att Emilia skulle komma ifatt igen, säger Berzelius som menade att segern på Gotland var det perfekta avslutet på säsongen.
–  Det är det verkligen. Jag är överlycklig. 

För Emilia så blev det nu tredje året i rad som hon slutade tvåa i Gotland grand national. Men att hennes ledning varit så stor som den var efter två varv hade hon efter målgång ingen aning om. 
–  Oj var det så mycket, utbrast hon när hon fick höra att hon haft ledningen med en minut. 
Sen fortsatte hon:
– Jag visste inte alls hur jag låg till. Jag frågade vid andra tankstoppet och då sa de att jag ledde men bara med ett par sekunder. Jag gav verkligen allt men det räckte inte. Sen när Hanna kom ifatt så försökte jag hänga på men hon bara drog ifrån, säger Norrköpingstjejen som trots att hon just blivit snuvad på den segern i racet inte såg alltför besviken.  
Det verkade snarare som hon redan laddade för att ta revansch nästa säsong.
–  Så här nära att vinna här har jag ju aldrig varit förut. Jag har ju spöat henne förut i år och det har ju ingen annat gjort. Så jag vet ju att jag kan, säger Emilia.
På herrsidan körde Vimmerbys Filip Bengtsson hem segern i årets GGN.

Hanna Berzelius jagade och jagade. Till sist kom hon ifatt Emelia Reimander.
Hanna Berzelius jagade och jagade. Till sist kom hon ifatt Emelia Reimander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om