De körde till sig EM-guld i enduro

Sista EM-deltävlingen blev succé för Emilia och Martina Reimander. De var med i det svenska laget som vann lag-EM. "Det bästa vi gjort hittills", säger Emilia.

Foto: Privat foto

Enduro2017-10-15 16:33

Martina Reimander har tävlat i EM-serien hela säsongen. För systern Emilia började säsongen med rehablititering efter en operation. Men när sista EM-deltävlingen avgjordes var de båda med om säsongens och karriärens höjdpunkt hittills.

Ihop med Hanna Berzelius från Linköpings MS var de båda SMK Östgöta-förarna bästa laget av alla i Gelinca.

– Tillsammans var vi starka. Det var tight hela vägen. Efter fredagen låg vi tvåa. Sedan gick vi upp i ledningen på lördagen och idag säkrade vi guldet, berättade Emilia Reimander från Slovakien.

Den fjärde deltävlingen individuellt räknades också som lag-EM. Därför prickade det svenska laget formen i precis rätt tid.

– Det bästa vi gjort hittills. Vi har aldrig vunnit EM förut, jublade Emilia efter målgången.

Hur kommer ni fira det här?

– Nu om en timme är det prisutdelning i den lilla byn. Sedan blir det säkert lite champagne, svarade Emila som var väldigt glad för de chanser systrarna från Vikbolandet fått i de tävlingar man kört internationellt.

Tidigare i somras var Martina Reimander även med om fjärdeplatsen i lag-VM i Frankrike.

– Det är nya influenser i varenda tävling, alla länder är olika med annorlunda terräng överallt, berättade Emilia Reimander.

I Gelinca var det väldigt kuperade banor med många upp- och nedförsbackar. Det visade sig vara förutsättningar som det svenska laget behärskade allra bäst.

Därför blev det ett EM-guld med hem i bagaget till Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!