Ett rop på hjälp från Piraterna

Piraternas styrelse vädjar nu brett om hjälp för att rädda kvar elitserielaget i stan. I ett brev till både sponsorer och privatpersoner.

En bild från det senaste styrelsemötet i Piraterna, med Yngve Rylander, Thomas Wahlström, Sven Gustafsson och Ulf Gunnarsson. Piraterna vädjar nu brett om hjälp för att rädda elitserielaget till 2020.

En bild från det senaste styrelsemötet i Piraterna, med Yngve Rylander, Thomas Wahlström, Sven Gustafsson och Ulf Gunnarsson. Piraterna vädjar nu brett om hjälp för att rädda elitserielaget till 2020.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-10-24 13:40

– Vi ser positivt på det och vi hoppas att lösa det här, säger ordföranden Sven Gustafsson.

I ett mejlutskick som Sporten tagit del av skriver Piraternas styrelse: "Vi från Piraternas styrelse har en vädjan om att ni kan hjälpa oss ur situationen som uppstått. Skulle ni kunna bidra med 10 000 kronor eller mer för att säkra ett elitlag 2020? Vi från styrelsen kommer även försöka bidra så vi kan ha ett elitlag 2020."

Piraterna skriver att alla som bidrar kommer att föräras med skyltar på Duntebergets entré och på föreningens hemsida.

– Det här är allvar nu. Men det här utskicket är bara en av sakerna vi jobbar med. I går hade jag möte med ett företag, och vi får mycket positivt till oss nu, säger Sven Gustafsson.

Det är tuffa tider för Piraterna som inte har några lagledare just nu, men där föraren Daniel Davidsson kan vara en tänkbar kandidat till uppdraget. Det finns också bara en förare kontrakterad, polacken Pawel Przedpelski. Skuldbördan från gångna året är 800 000 kronor, mestadels skulder till förare.

– Det vi gör nu kommer att kosta oss av det vi gör nästa år, men vi har en plan på tre år och även med det vi samlar in nu borträknat så ska vi kunna gå med vinst redan nästa år, säger Sven Gustafsson.

Det är en tuff tid nu för Piraternas styrelse.

– Vi mår inte bra i det här, men vi ser en ljusning nu, säger Sven Gustafsson.

Det breda utskicket till sponsorer och privatpersoner har gjorts nyligen och det är oklart än vilket gensvar det får.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!