– Mycket viktigt, han är både tränare och som en farsa för de här unga grabbarna, säger AFK Linköpings sportchef Pouya Koucheki.

Det har bara gått några dagar sedan kvalavancemanget – och slutet på en höstsäsong som var så dramatisk att hälften vore nog. Efter en rad stabila matcher började det gunga mot slutet av serien vilket ledde till att AFK tappade serieledningen – och så när även kvalplatsen.

– Känslomässigt har det varit väldigt mycket upp och ner, säger Pouya Koucheki.

Några av de mest tongivande spelarna har av naturliga skäl fått förfrågningar om spel högre upp i seriesystemet. Pouya Koucheki bekräftar att både mittbacken Pontus Rödin och mittfältaren Khalid Abukar är intressanta för andra klubbar. Det är ingen vild gissning att både Åtvidabergs FF och Linköpings City finns med i bilden. Klart är att Kristian von Koch, Adam Samuelsson, William Löfvall, Johan Kjellberg och Jesper Beurling alla har skrivit på nya kontrakt med AFK. Fler nya påskrifter kommer inom den närmaste tiden.

– Det är kul för Linköpingsfotbollen att både City och vi gick upp. Föreningarna jobbar på olika sätt, men jag tror även på Citys idé. Linköping är definitivt tillräckligt stort för att ha två lag på den här nivån, säger Pouya Koucheki.

Klubben vill nu stå på egna ben och från årsskiftet bryter man helt samarbetet med Östria/Lambohov och Kenty. AFK kommer spela sina hemmamatcher på Linköping arena nästa säsong, och ska snart sätta sig ner för ett möte med kommunen.

– Vi vill ha hela vår verksamhet på arenan och hoppas det går att lösa med att få ett eget omklädningsrum och någonstans att vara. Vi vill vara ett Linköpingslag, inte ett förortslag, säger Pouya Koucheki.

Klubben har sedan den bildades satsat på unga lokala spelare – det ska fortsätta även när det blir division 2-spel. Säsongens trupp hade en medelålder på strax under 20 år.

– Det blir samma tänk, vi kommer inte värva några dyra spelare. AFK erbjuder inga pengar, däremot en bra träningsmiljö att utvecklas i. Vill man något med sin fotboll är man alltid välkommen till AFK. Vi ser gärna att vi slussar vidare spelare till högre divisioner, det är så vi mäter vår framgång. Extra kul om de väljer spel i Linköpings City så vi kan hålla koll på dom, säger Pouya Koucheki.