– Man kan tycka att det är märkligt att det ska behöva ta så lång tid. Men bra att Marija kan vara med nu, säger Henrik Jensen, LFC-tränaren.

Linköpings FC föll tungt i cupfinalen mot Rosengård förra helgen – och i slutet av matchen fick dessutom anfallaren Marija Banusic rött kort efter en uppmärksammad situation som bland annat fick lagkmpinsen Kosovare Asllani att rasa. Sedan dess har hon väntat på besked om det också skulle bli någon avstängning i allsvenskan.

Strax före fredagsträningen kom beskedet att beskedet dröjer.

I början av nästa vecka utlovas ett beslut och till dess får Banusic, som efter tränarbytet startat på bänken i de två senaste matcherna, spela vidare.

LFC behöver skaka av sig besvikelsen senast för att inte tappa mer mark i toppstriden. Sju poäng på fyra matcher är inget vidare facit för ett regerande mästarlag och serieledande fullpoängaren Piteå är just nu fem pinnar före.

– Vi behöver hitta sätt för att skapa fler målchanser och har jobbat på det i veckan. Jag tycker att det ser bättre och bättre ut, säger Jensen, som parallellt med träningar och matchförberedelser också inlett jakten på en ny målvakt i stället för gravida Hilda Carlén.

– Vi har hittat några alternativ och hoppas att det ganska snart ska gå i lås med någon av dem. Men det är en svår process i det här skedet av säsongen.

Vi sänder samtliga Linköpings FC:s allsvenska matcher under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på ÖM:s olika sajter.