– Det har gått jättebra, vi fick bra betyg. Alla verkar ha haft roligt och det kom ett par hundra åskådare också, säger Joakim Nilsson, ledare i arrangerande Åtvidabergs MK.

Åtvidaberg hade en del egna framgångar i sprinten som kördes tre gånger 1,9 kilometer på asfalt. Christoffer Olofsson och Jimmy Svensson vann grupp E för C-förare, och Pierre Gustavsson, med kartläsaren Jonathan Johansson, vann sin klass i sin allra första tävling.

Snuddningen av en björk var det Åtvidabergs egen Björn Vincent som stod för i en Opel Corsa, men han kunde fullfölja tävlingen ändå.

Lite över 30 bilar kom till start och Tommy Johansson, Tjust, vann totalt, före Magnus Johansson, Tjust.

Jörgen Johansson, Västervikskillen som kör för Linköpings MS i par med sin kartläsare Crister Molin, utmålades som favorit före tävlingen. Jörgen kom tvåa i sin klass och trea totalt.

– Det var lite kort, annars var det bra. Bilen höll i alla fall. Jag missade lite på första sträckan, fick bromsa lite för mycket när jag kom för fort in i en kurva, berättar Jörgen Johansson efter tävlingen.

Nu kan det bli Skåne i juni för LMS-ekipaget.

– Vi har inte bestämt oss, men kanske Lund, säger Jörgen Johansson.

Jörgen Johansson har kört rally sedan 1990 och den här säsongen har han haft det lite struligt. I Skänningeknixen bröt han efter första sträckan och i tävlingen i Tingsryd gick bilen sönder.

Det är sprintar som gäller, hellre än skogsrallyn.

– Det är roligt att hålla på, adrenalinet man får. Jag tror att jag är bra på att göra få misstag, jag har rutin, säger Jörgen Johansson.

LMS-åkaren vann SM-brons i Borås 2014. Det är det bästa han hittills gjort i en sprint. Nu fortsätter han jaga framgångar.