Sex poäng ner till att hamna under strecket blev helt plötsligt bara tre för FBC Linköping när de förlorade mot nästjumbon Telge IBS med 7–9.

– Det var inget vi hade räknat med. Vi visste att det skulle bli en tuff match men inte att vi skulle ge bort den så som vi gjorde, säger FBC:s tränare Christian Gidlöv.

Linköping hade ledningen med tre bollar men klappade ihop totalt i mitten av den andra perioden vilket gjorde att Telge både kvitterade och gick upp i ledningen. FBC:s August Forsberg satte 6–6 i slutet av andra, men det var bortalget som ryckte i tredje.

– Det fysiska spelet tilltog och då faller vi helt in i det och glömmer bort att spela. Vi ger bort matchen genom ett par dumma utvisningar och så får de energi. Sedan gör vi ingen bra tredjeperiod alls, säger Gidlöv.

Trots den tunga förlusten ser tränaren positivt på nästa drabbning som är serieledande Nykvarn på bortaplan.

– Vi vet att vi kan slå alla lag vi har i serien. Nu är vi indragna där nere vilket är lite onödigt, men det är bara att gilla läget. Vi kan inte göra så mycket åt det. Vi hade en bra trend innan och hoppas studsa tillbaka på lördag. Vi spelade 7–7 mot Nykvarn hemma så vi har en ganska bra känsla mot dem.