LÄS MER: Kan vara aktuell för återkomst i LHC

Tre dagar har det hunnit gå sedan Timrå förlorade den sjunde och avgörande matchen mot Oskarshamn i direktkvalet till SHL. Därmed var det klart att Timrå åker ur SHL efter bara en säsong.

Och det är en något dämpad Henrik Törnqvist vi når på telefon.

– Det börjar väl släppa lite nu men det var inte alls kul att vara med om. Men det kanske finns någon läropeng man kan ta med sig från det här också. Det är bara lite svårt att se vad det skulle kunna vara just nu, säger Törnqvist.

Som fortsätter:

– Men det är så det är i en sån här serie. Det finns en vinnare och det finns en förlorare. Men det är inte kul att vara i det förlorande laget. För ett år sedan var de glada här i Timrå, nu är de inte lika glada, säger han och suckar.

Om man bortser från att det slutade i moll så kan Törnqvist se tillbaka på sin bästa SHL-säsong i karriären. Forwarden vann Timrås interna poängliga i SHL på 32 poäng och i de sju kvalmatcherna mot Oskarshamn svarade han för ytterligare åtta poäng.

– Det är väl det man får ta med sig att man gör sin bästa säsong. Men det är svårt att glädjas över det så här nära inpå. Men får man lite distans till det så kommer jag vara nöjd med min säsong. Det är ju det här jag har gått och väntat på. Så det är skönt att det kommer när man har jobbat så hårt för det så länge. Och det var ju skönt att visa i kvalserien att man kan leverera också när det är lite press.

Nedflyttningen från SHL ändrar också förutsättningarna för spelarna i laget. Samtliga kontrakt är rivna och efter Törnqvist säsong så lär det finnas åtskilliga klubbar som är intresserade av att kontraktera 22-åringen.

Själv har han dock inte börjat fundera på var han kan komma att spela nästa säsong.

– Jag var ju inställd på att bli kvar här uppe i ett par år. Men så blev det ju inte. Men min agent sköter det där. Det finns några klubbar som är intresserade i alla fall. Så det finns förhoppningsvis lite att välja på. Det viktiga för mig där jag är i karriären är att hamna i en klubb där jag kan fortsätta utvecklas.

Det ryktas att LHC är intresserat. Vad säger du om att så att säga återvända hem?

– Linköping är alltid Linköping så är det ju. Sen får vi se vad de säger om de nu säger något. Men jag har faktiskt inte hunnit tänka så mycket på det än. Det har varit avslutning med laget och lite annat. Men man måste väl ta tag i det snart. Man vill ju veta vara man ska spela nästa säsong.