Flera fyror i betyg i Linköpings vinnande lag

Fyra mål och tre poäng. Segern för Linköpings FC visar sig i en del höga betyg. Två fyror delas ut efter matchen mot Djurgården.

Centern Mimmi Larsson gjorde två mål och spelade till sig en fyra i betyg. Det var mer action framåt i LFC än tidigare.

Fotboll2019-09-26 22:36

Det var en gedigen seger till slut, sedan effektiviteten kommit i gång i andra halvlek. Här nedan ser ni siffrorna och spelarbetygen från matchen. Djurgården är inget av allsvenskans bättre lag, men LFC var lite hetare och visade mer med kroppsspråk än tidigare att laget ville vinna.

Matchfakta

Linköpings FC 4

Djurgården 1

Målen, första halvlek: 1-0 (34) Lina Hurtig, 1-1 (47) Mia Jalkerud, straff. Andra halvlek: 2-1 (60) Mimmi Larsson, 3-1 (66) Mimmi Larsson, 4-1 (81) Stina Blackstenius.

Så var matchen

En lite ineffektiv och trubbig första halvlek av LFC, där Djurgården hade poänghopp efter sin straffkvittering. Men i andra halvlek trummade ett namnkunnigt LFC på och tog en rättvis seger. Lite missnöje på läktarplats var det vid ställningen 1-1 i paus. "LFC:s spel är som ett statiskt hockeyspel, där man bara springer i sina fåror", sade någon. Men i andra halvlek levererade alltså LFC bättre och det var märkbart lättat i hemmalaget som nu när det stundar landskamper inte har allsvensk match igen förrän 13 oktober. Då får vi se om LFC kan störa Rosengård på vägen mot deras guld. "I tabellen har vi inget att spela för, men nu spelar vi för klubben det som är kvar", sade Lina Hurtig.

Karta: Linköping Arena Fotbollsarena