– Svullnaden har gått ned rejält, men han har svårt att böja på benet och vi får vänta på ytterligare undersökningar innan vi vet exakt vad det är. Bara att hoppas att han inte blir borta så länge. För vår skull, men framförallt för Matheus själv. Han har tagit stora steg under säsongen, säger Citymanagern Melke Alan.

För första för säsongen fick brassen, som vintertid gör mål för KFUM Linköping i högsta futsalligan, chansen från start när Linköping City slog Sollentuna med 1–0 i division 1-fotbollen. Yttespringaren gjorde det bra på vänsterkanten, men tvingades i slutet halta ut på grund av en knäskada.

Det såg inget vidare ut.

Artikelbild

Som vanligt i sådana här sammanhang befaras en korsbandsskada och den risken går ännu inte helt att utesluta.

– Vi får vänta tills svullnaden gått ned ytterligare. Förhoppningsvis har vi ett positivt besked i nästa vecka, säger Melke Alan.

Helt klart är att Garcia Fernandes inte spelar i hemmamötet med Sandviken på lördag. City, som som nykomling inlett med klart godkända nio poäng på sex matcher, har överhuvudtaget fått se truppen tunnats ut betydligt på sistone.

Mikael Saglamoglu är korsbandsskadad, Andreas Borg lade av just innan seriestart och nu är även avtalen brutna med nyförvärven Erik Olofsson och Gibson Bardsley. Den sistnämnde kom in och avgjorde bortamötet med Rynninge, men blev skadad i matchen efter och nu har amerikanen återvänt till Kiruna.

– Inga konstigheter, men det blev inte riktigt som vi eller han önskade, säger Melke Alan, som dock kan glädja sig åt att Shkelqim Pacolli är tillbaka i träning efter sin skada.

Det låter som att ni kommer att värva in någon när transferfönstret öppnar i sommar?

– Ja, det är något som vi får titta på.