Förhoppningen: Åkbar is för alla i helgen

Mildvädret ställer till det för länets bandyklubbar. "Det är inte bara vår verksamhet som påverkas", säger BK Derbys Mattias Hård.

Vaktmästarna kämpar med att hålla isen intakt på Stångebros bandybana.

Vaktmästarna kämpar med att hålla isen intakt på Stångebros bandybana.

Foto: Herman Rydeberg

Bandy2019-11-21 12:30

IFK Motala har redan fått ställa in två matcher i bandyns elitserie och isbanan har till och från varit helt avstängd. Även isen på Stångebro i Linköping har tagit mycket stryk av alla plusgrader och bandybanan var avstängd för samtliga i början på veckan. Från och med i onsdags tilläts Derby träna på kvällstid, och förhoppningen är att både Derby och allmänheten ska få tillträde till helgen. 

– Visst är det mjukt och blött, men jag tycker ändå det har fungerat ganska bra med tanke på vädret. Det blir ännu jobbigare om det skulle blåsa mycket, men det verkar vi slippa de kommande dagarna, säger arbetsledaren Jonathan Carling.

Derbys A-lag i division 1 spelar inte den här helgen, men några av ungdomslagen har matcher och förhoppningen är att det ska gå att spela. 

– Idag är det väldigt blött, men enligt prognosen ska det bli lite kallare. Några få grader gör jättestor skillnad, jag hoppas verkligen att det blir åkbart. Det är ju inte bara vår verksamhet som drabbas, även skolor och allmänheten får stå tillbaka när det inte finns tillräckligt många isytor att åka på, säger Mattias Hård.

Derby har i många år slagits för en bandyhall, men just nu känns det inte speciellt nära. 

– Vi har en dialog med kommunen och visst är det möjligt att det kan bli en hall på sikt. I min värld är det en nödvändighet, händer det inget inom tio år är det frågan om vi finns kvar. De milda vintrarna gör att säsongen blir väldigt kort, säger Mattias Hård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!