Det var efter det hastiga fallet mot Grästorp och i besvikelsen över att det inte blev någon kvalserie mot ettan som Forsén sade att han hade gjort sitt på tränarposten i MHC.

Nu har lite vatten runnit under Svartåns broar i några veckor och läget är lite förändrat. På lördagen hade MHC ledaravslutning och ingen i den gångna säsongens ledarteam har egentligen sagt ifrån till en fortsättning. Det är fortfarande öppet läge.

– Det har varit ett omfattande arbete att avsluta säsongen. För min del behöver jag fundera ett tag till. Men i slutet av april är planen att laget ska börja träna, som i fjol, säger Peter Forsén.

– Det tar ju mycket tid, det är där det ligger, säger MHC-tränaren.

I spelartruppen förlorar MHC tre spelare, enligt vad Peter Forsén känner till. Det är Victor Nilsson som lägger av, Oscar Ekbäck som flyttar hem till Västerås och målvakten Calle Josefsson som flyttar hem till Nässjö.

I övrigt står en hel del oskrivet när det gäller både tränare och spelartrupp till nästa säsong.

– Som i de flesta hockeyföreningar så är både tränare och spelare, och ibland även föräldrar, lite trötta och lite tomma efter mycket träningar och matcher. Alla behöver lite paus, säger Kalle Wadström, MHC:s vice ordförande.

Wadström fortsätter, om A-laget:

– Vår huvudtränare Peter Forsén har sagt att han är tveksam till en ny säsong. Men vi jobbar med utvärdering av säsongen tillsammans med ledarna runt laget,

och för samtal om hur vi kan förbättra oss inom MHC som förening och organisation inom A-laget. Utgångspunkten är att vi ser om nuvarande ledare vill fortsätta, men vi måste ju givetvis sondera terrängen utanför och ha med oss alternativ. Vi som styrelse för samtal med allt ifrån sportansvarig, tränare/materialare till spelare. Vi som styrelse är glada och stolta över vårt A-lag och hoppas att de vill vara med, och utveckla verksamheten och satsa för 2019/2020.

– Precis som vi sagt i år så vill vi ha ett lag som ligger i toppen av division 2. Klarar vi att kvalificera oss för kval för division 1 och eventuellt nå division 1 så har vi idag inte mer resurser för division 1-spel än för division 2, säger Kalle Wadström.

Till årsmötet i juni hoppas MHC för övrigt att fylla den vakanta ordförandeposten.

– Vi bearbetar ett par namn som är intressanta för oss, säger Wadström.