– Ofta är det andra spelare som får rubrikerna, men det gör mig ingenting. Det viktiga för mig är att vinna, säger Tosteberg och ler. Han fortsätter.

– Jag sliter rätt mycket och får kanske inte den största uppmärksamheten från allmänheten. Men de som kan handboll ser.

Tosteberg brukar dyka upp i målprotokollet också. Dock är det hans starka försvarsspel som utmärker honom på planen.

– Jag kämpar och har glädjen. Samtidigt hatar jag verkligen att förlora. Jag vet att jag är bättre bakåt än framåt och har alltid varit en försvarsspelare. Jag brukar spela mycket bakåt med Martin (Karlsson) och det har fungerat bra de senaste åren. Jag står ofta rätt och har en del rutin. Jag har ändå spelat handboll i 16 säsonger och varit med fyra säsonger i allsvenskan och två i division 1, säger Tosteberg.

Det är också det starka försvarsspelet som gjort att RP kommit igång ordentligt i allsvenskan. I den senaste matchen blev det vinst med 23–19 mot Amo efter att laget tagit igen ett femmålsunderläge.

– Det är inte ofta man bara släpper in 19 mål. Det var riktigt bra gjort ifrån vår sida, säger Tosteberg och ler.

Men 26-åringen menar samtidigt att det varit en omställning under säsongsstarten med en ny tränare som haft nya idéer. Efter en svagare inledning med flera förluster har laget nu börjat tro på det nya spelsättet. Och också börjat vinna.

– Allting klaffade inte som han (tränaren, Magnus Oscarsson Söder) ville i början och vi snappade inte åt oss alla småförändringar. Samtidigt är det några yngre som kommit upp och fått köra mer och de måste få tid på sig för att bygga upp ett självförtroende. Men nu har moralen och viljan blivit bättre. Ligger vi under med några mål nu finns viljan för att komma vidare. I början litade vi inte på våra starter och föll tillbaka lite till gamla rutiner – vi hamnade i något mellanläge. Men nu litar vi på vårt spel, säger Tosteberg.

Vad har du för målsättningar nu då?

– Det hade varit kul att testa en högre serie, det har alltid varit ett stort mål. Men om man kollar kortsiktigt handlar det om att förbättra sig. För mig är det först och främst mitt spel framåt som behöver förbättras. Jag hade en bättre säsong framåt förra säsongen men nu har det inte riktigt stämt. Jag hoppas det kommer.

Nu går RP för den sjätte raka segern där motståndet är tabelltian Torslanda på hemmaplan.

– Vi hade en träningsmatch mot dem i Kungsbacka en söndagsmorgon. Det säger kanske inte jättemycket om deras spel då de hade spelat någon match på kvällen dagen innan. Men då var de ett stort lag så jag kan tänka mig att det kommer bli en fysisk tuff match.