LÄS MER: Officiellt: Han tar över LFC

LÄS MER: Mittfältaren lämnar LFC

LÄS MER: Stjärnmålvakten till LFC

– Det är ett av de finaste tränarjobben som finns i Sverige, och då tänker jag inte bara på damfotboll. Det har varit en lång process och det är skönt att allt är klart nu, säger Unogård.

I sin tidigare klubb som tränare tog han upp Hammarby i allsvenskan vilket följdes upp av en betryggande sjundeplacering i fjol. I februari fick Unogård dock lämna sitt dubbla uppdrag som tränare och sportchef i stockholmsklubben. Detta efter delad syn på centrala frågor rörande sportchefsjobbet.

– Min första tanke var att ta ett sabbatsår och fokusera på pro-utbildningen i förbundets tränarstege. Sedan har det hänt en del saker i damallsvenskan i år på tränarsidan. Och när den här kontakten kom upp var det för bra för att säga nej, menar Unogård.

30-åringen blir alltså den tredje tränaren på tre månader.

– Jag och Henrik (Jensen) har haft långa sittningar med varandra och gått igenom hur spelarna agerat under hans tid. Det är väldigt mycket i min filosofi som är lik Henriks. Så det är små justeringar jag behöver göra för att det ska bli så lite förändring som möjligt för spelarna, säger Unogård.

Han påpekar att det är viktigt att spelarna känner sig trygga. Självfallet finns det saker som kännetecknar Unogård.

– Tittar man på mina tidigare uppdrag har försvarsspelet alltid varit ett signum, det är något som alltid är en grundplåt. Även fast det låter lite motsägelsefullt, så lägger jag mest tid på anfallsspelet då det är det svåraste i fotboll, påpekar Unogård.

LFC ligger sex poäng bakom ledande Piteå i en jämn tabell. Tränaren ser dock positivt på framtiden.

– På sikt tycker jag att Linköping alltid ska vara en klubb som tävlar om SM-guld. Sedan blev det en tuff start denna säsong, men samtidigt tycker jag att Henrik och laget har givit oss chansen att haka på i toppen. Det finns mycket annat i höst som också blir viktigt, att ta sig vidare i Svenska cupen och största fokusområdet Champions league, säger Unogård.