- Under ett par minuter var det en ganska hätsk stämning, berättar Jonathan Johansson, föreningskonsulent i Östria.

Han fanns på plats vid händelsen och berättar vad som hände i slutet av matchen mellan Östria och Karle i serien P 15 Elit.

- Östria fick en frispark sen en spelare fällts. Spelaren i Karle menade att Östriaspelaren filmade, kastade bollen på honom samtidigt som han sparkade honom lätt på benet.

- När det hänt sprang pappan till Östriaspelaren in på planen och knuffade Karlespelaren hårt i bröstet samtidigt som han skrek åt honom och, som jag uppfattade det, höjde handen för att måtta ett slag.

Då sprang Jonathan Johansson själv in på planen för att avbryta bråket.

- Jag ville ha bort pappan därifrån.

Samtidigt kom två bröder till den attackerade Karlespelaren in för att ge sig på pappan. I samband med det fick både Jonathan Johansson och pappan ta emot sparkar från de uppretade bröderna.

- Jag blev träffad på sidan i midjehöjd. Det var ingen allvarlig spark, men naturligtvis är det allvarligt att sånt här händer.

- Det får ju bara inte ske.

Efter händelsen beslutade domaren att avbryta matchen.

- Vi samlade direkt våra spelare, ledare och föräldrar till ett krismöte och gjorde klart för alla att det här absolut aldrig mer får ske.

- Jag tycker det här är oerhört skämsigt och helt bedrövligt, säger Jonathan Johansson.

Peter Green är vice ordförande i Östria Lambohov. Han säger att klubben ännu inte behandlat händelsen, men ska göra det omgående.

- Vi håller på och samlar in all fakta kring det som hänt, därefter ska vi ha en träff där vi diskuterar saken. Men så mycket kan jag säga, att det här är absolut inte acceptabelt. Det som driver mig och många andra i vår förening att hålla på med ideell verksamhet är den fostrande biten i en förening och när sånt här händer är det oerhört viktigt att ta tag i problemet direkt och tydligt markera att det inte är okej.

Nicke Norgren är ungdomsansvarig i Karle IF. Han säger också att frågan inte diskuterats ordentligt ännu, men ska snart göras.

- Vi samlar in information och inväntar domarrapporten för att få en klar bild över vad som hänt. Vi försöker reda ut vilka av våra spelare, ledare eller eventuellt åskådare som var inblandade och på vilket sätt. Men vad jag hört av våra ledare på plats var det ett rimligt beslut att bryta matchen efter det som hände

Han suckar och säger:

- Det här är verkligen inget man vill hålla på med som ideell ledare, men tyvärr måste man göra det och för att våra killar ska förstå allvaret av det som hänt kommer vi så fort som möjligt att kalla till möte där vi diskuterar saken.

Mia Lindell är domarkonsulent vid Östergötlands Fotbollsförbund. Hon berättar att någon rapport inte fanns på hennes bord ännu.

- Däremot har jag pratat med domaren som dömde matchen och en rapport är på väg.

Vad händer med resultatet i matchen, det stod 5-0 till Östria när den avbröts?

- Det blir en fråga för tävlingskommittén.