ÅFF började svagt efter semestern: "Kort startsträcka"

ÅFF fick en motig start efter semesteruppehållet.

ÅFF-tränaren Anders Bååth om förlusten.

ÅFF-tränaren Anders Bååth om förlusten.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2023-07-22 21:27

Under lördagen spelade ÅFF träningsmatch borta mot FC Stockholm Internazionale. Matchen slutade 3–0 till Stockholmslaget, efter två mål i första och ett mål i andra halvlek.

– Vi var inte tillräckligt bra defensivt, delar av vårt egna bollinnehav var helt okej men vi var alldeles för svaga i vårt presspel och duellspel hela matchen, säger tränaren Anders Bååth efter matchen.

Åtvidabergs båda nyförvärv Erik Grandelius och Frederick Ofori Acheampong fick speltid under matchen och de fick samma betyg som övriga spelare.

– De var helt okej offensivt men att vi kom lite fel defensivt och det gäller hela truppen. Vi som lag kan bättre än vad som visades idag, och det är en kort startsträcka nu efter sommaren. Vi måste inse snabbt vad som krävs i ett fungerande presspel och i division 1 i allmänhet. Det är otroligt mycket löpmeter och närkamper i divisionen och när vi inte når upp i nivå blir det jobbigt.

ÅFF spelar den första höstmatchen i division 1 mot Tvååkers IF, på bortaplan. 

– Båda bortamatcherna vi spelar nu härnäst kommer vara på naturgräs vilket vi har varit dåliga på, så nu handlar det om att ta poäng på gräs och fortsätta utvecklas på konstgräs framöver.

Bååths mål framöver är att bygga vidare på det som laget har gjort bra under våren.

– Det är många saker som vi gjort bra både spelmässigt och poängmässigt så här långt, och vi vill fortsätta utveckla på det. Målet är att skapa förutsättningarna för att göra en bra höst och komma på övre halvan av tabellen. Sedan kan vi bygga på det ännu mer under nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!