Bedrövat i Maif efter tunga förlusten: "Tung period"

Motala AIF är riktigt nere i källaren i norrettan. Cupen inräknad har laget nu sex raka förluster och trycks djupare ned i bottenträsket.

Maifs Alexandar Mutic tröstas av några unga supportrar efter förlusten mot FC Stockholm.

Maifs Alexandar Mutic tröstas av några unga supportrar efter förlusten mot FC Stockholm.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2023-05-06 16:37

Det var lågmält och bedrövat efter 0-2 (0-2) mot FC Stockholm. Inte minst hos anfallaren Alexandar Mutic som efter sex omgångar fortsatt är mållös i årets serie.

– När det blåser emot så blåser skitmålen in. Samtidigt som vi behöver göra mycket för att göra mål. Det är bara att erkänna att det är en tung period just nu, sade Mutic.

Vad kan ni göra för att vända på det här?

– Det finns inga genvägar. Det är bara att alla fortsätter komma hit och gör det bästa man kan varje gång. Att vi sprider positiv stämning, och vi kan lösa bitar av vårt spel som inte fungerar, sade Mutic.

Maifs tränare Martin Axén sade:

– Det är surt, vi startar rätt bra, men får en motgång när de gör 1-0 på en frispark. Det sänker oss, jag tycker att vi är lite mentalt svaga där. Att vi tappar geisten. Men i såna här matcher som betyder mycket är första målet viktigt, sade Martin Axén.

Axén pratade om delaktighet och en helhet, att alla spelare deltar i både defensiv och offensiv. Han tycker inte att laget spelar tillräckligt desperat och att det saknas självförtroende.

Hur ska ni skaffa det självförtroende som ni saknar?

– Vi behöver kliva fram allihopa och ta ansvar, men också få göra mål och få medgång. Det är bara att träna vidare och alla får rannsaka sig själva. Sedan är inte fotboll allt här i världen heller, man får tänka på lite andra saker, menade Maiftränaren.

Nästa match är borta mot hårdsatsande Karlstad på lördag. Därefter två matcher veckan efter, Boden hemma och Piteå borta. Maif är nere för räkning just nu.

"Det är en tung period just nu", sa Alexandar Mutic efter 0-2 mot FC Stockholm.
"Det är en tung period just nu", sa Alexandar Mutic efter 0-2 mot FC Stockholm.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!