Beskedet – efter otäcka bilderna på LFC-spelaren

Skadan på Lisa Björk var inte så allvarlig som först befarades – men LFC-kuggen spelar troligen inte mer den här säsongen.

Linköpings Lisa Björk hjälps av planen.

Linköpings Lisa Björk hjälps av planen.

Foto: Michael Campanella

Fotboll2023-10-24 20:00

– Vi har lagt upp en rehabplan, men tyvärr kan det nog bli tufft för henne att hinna tillbaka i höst. Men jag var rädd att det skulle vara en ännu större bristning, säger Anders Jacobson, tränaren.

Det var i lördagens toppmöte med Hammarby (1–1) som 19-åringen Lisa Björk bars av planen i tårar efter att efter en närkamp åkt på en skada i lårets baksida. De första undersökningarna har som väntat visat att det rör sig om en bristning, men inte så allvarlig som först befarades.

Med två allsvenska omgångar kvar att spela har Häcken skaffat sig guldläge med tre poäng till tvåan Hammarby och fyra till trean LFC. 

LFC-vinst mot hopplösa jumbon Kalmar (5 november) och allt annat än Häcken-seger i seriefinalen innebär dock att guldchansen, åtminstone teoretiskt, finns kvar inför sista omgången. Samtidigt: förväntad seger mot Kalmar och Champions league-platsen är säkrad även till nästa säsong.

Just nu är sju LFC-spelare iväg på landslagsuppdrag: Cornelia Kapocs och Emma Östlund med Sverige U23, Leona Özdemir med Sverige F18, Cathinka Tandberg och Malin Brenn med Norge A, Michaela Abam med Kamerun och Angela Beard med Filippinerna. Även Stina Lennartsson och Alva Selerud skulle ha varit med U23-landslaget, men har tackat nej på grund av skador/skadekänningar.

Däremot nobbades Saori Takarada och Yuka Momiki helt till japanska OS-kvalet. I en annan kvalgrupp där ställs ovannämnde Beard mot i tur och ordning KInesiska Taipei, Australien och Iran. 

Lisa Björk blev skadad och fick bytas ut i lördags.
Lisa Björk blev skadad och fick bytas ut i lördags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!