Besviket LFC efter förlusten : "Så får det inte se ut"

LFC reste till Hässleholm med målet att vinna och haka på striden om sista Europaplatsen. "Det var vårt mål och det kan vi inte nå nu", sa huvudtränaren Andrée Jeglertz efter matchen som slutade med storförlust.

Petra Johanssons LFC räckte inte till mot Vittsjö.

Petra Johanssons LFC räckte inte till mot Vittsjö.

Foto: Henrik Eberlund

Fotboll2021-10-02 19:20

Efter en bra prestation mot Eskilstuna förra helgen, som dock bara gav en poäng, och en seger i svenska cupen i veckan hade LFC en bra känsla när de skulle möta Vittsjö på bortaplan. Matchen där det krävdes vinst för att kunna slåss om den sista Europaplatsen.

– Vi trodde verkligen på en vinst, så ingången på matchen var det inget fel på, sa LFC-försvararen Petra Johansson efter förlusten.

LFC som inledde matchen bättre än Vittsjö började skapa lägen och hade en bra chans signerad Sophie Bredgaard minuten innan Vittsjö kunde ta ledningen i första halvlek.

– När de gör mål så tappar vi kanske lite självförtroende. Blir lite mer ängsliga i spelet, vilket aldrig är bra. Jag tycker att vi måste bli bättre på att verkligen hålla uppe energin och ser till att vända matchen och inte gå ner oss, sa Petra Johansson.

Domaren hann knappt blåsa igång andra halvleken innan Vittsjö kunde utöka ledningen efter ett drömmål från straffområdeslinjen. Kvarten senare landade tredje bollen i nätet bakom Anna Koivunen efter en lyftning från cirka 30 meter. LFC skapade hundraprocentiga lägen för kvittering med Uchenna Kanu i fokus, med det ville sig inte för henne och LFC. 3–0 stod sig matchen ut. 

– Riktigt tråkigt såklart. Jag tycker väl att vi ändå hade lägen för att kunna få dit något mål vi också. Så 3–0 speglar inte riktigt matchbilden tycker jag, men det har vi ju sagt några gånger på slutet, så det är för dåligt helt enkelt. Jag vet inte vad det är, men vi behöver hitta tillbaka till att göra mål helt enkelt, sa Petra Johansson. 


Huvudtränaren Andrée Jeglertz var inte nöjd med LFC-insatsen. Framförallt defensiven i andra halvlek.

– Vi är varken höga eller låga, så där får vi problem blir utspridda, sa Andrée Jeglertz.

Nu återstår fyra matcher där LFC jagar en så bra tabellplacering som möjligt, men att slås om Europaplats får laget sikta på nästa säsong. 

– Det är klart att det var vårt mål och det kan vi inte nå nu. Nu handlar det bara om att vinna de här sista matcherna och framförallt få rätsida på de problem vi hade i matchen idag. För så får det inte se ut framöver, sa Andrée Jeglertz.

Petra Johansson:

– Jättetråkigt att det tåget gick, men det är fortfarande flera matcher kvar som vi vill vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!