Bjudningarna kostade Motala AIF matchen

Individuella misstag fällde Motala AIF i bortamatchen mot Hammarby TFF. Efter 4-1-förlusten funderade tränare Martin Axén på orsaken till misstagen som sker på bortaplan.

Motala AIF:s och Albin Ödberg fick en tuff start borta mot Hammarby TFF och svarade för misstag som inte är vanliga på hemmaplan. Efter 4-1-förlusten funderade tränare Axén på vad det kan bero på.

Motala AIF:s och Albin Ödberg fick en tuff start borta mot Hammarby TFF och svarade för misstag som inte är vanliga på hemmaplan. Efter 4-1-förlusten funderade tränare Axén på vad det kan bero på.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2022-05-14 20:13

Ett lysande omställningsläge redan efter någon minut med Alexandar Mutic och Adam Bark. Ett stolpskott från två meters håll av samme Bark minuten senare. 
Det hade kunnat bli en drömstart för Motala AIF när de gästade Hammarby TFF. Det blev en mardrömsstart. För minuten senare bjöds hemmalaget på sin första chans och den tog. Kvarten senare så tog de tillvara på nästa bjudning och det stod 2-0 på resultattavlan. 
– Jag tycker vi har en bra känsla inför match och vi börjar bra. Men det är för dålig kvalité helt enkelt när vi inte ens kan komma till avslut när vi får såna bjudningar. Sen är det svagt försvarsspel på deras 1-0. En lyftning in bakom vår backlinje som de vår chippa in. Deras andra är också alldeles för billigt. Vi står på rätt sida mot en kille i straffområdet och han får vända runt och sätta dit den, säger Maif-tränaren Martin Axén. 

Axén fick nu upp hoppet när Simon Karlsson revs ner och Maif fick straff efter en halvtimmes spel. Men när Alexandar Mutic sköt den någon meter över det högra krysset och Hammarby några minuter senare turligt satte 3-0 så gick förståligt nog luften ur lite. 
– Hade vi fått 2-1 så tror jag det hade blivit en annan match. Ligger man under med 3-0 i paus så handlar det om stolthet och vi gör ett försök i andra och gör 3-1. Men vi får inte den energi jag hade hoppats på av det målet, säger Axén. 

Att Hammarby TFF vinner matchen menar Axén att fullt rättvist men att de gör det till stor del tack vare individuella misstag av Maif-spelare. 
– Vi får inte göra såna grejer. Där måste vi steppa upp. Det har inget med spelet eller det taktiska att göra. Utan alla måste göra det lite bättre i alla situationer, säger han. 
När han sen snabbt blickar tillbaka på de fyra bortamatcher som Maif spelat så ser han att laget i samtliga matcher satt sig i tidiga underlägen. 
– Jag vet inte vad det beror på. Jag vet inte om det är någon procent där som inte är lika påkopplad som den är hemma. Jag tycker ändå att vi följer matchplanen. Men det handlar om att vinna man-man-situationerna i matcherna. På hemmaplan känner jag att vi har gjort det. Men borta så känns det som vi inte gör det på samma sätt, säger Marin Axén.

Målen: 1-0 (4) Jusef Erabi, 2-0 (21) Jusef Erabi, 3-0 (36) Fredrik Hammar, 3-1 (67) Adam Bark, 4-1 (96) Jusef Erabi, straff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!