Blackstenius gjorde mål i galen CL-rysare

Stina Blackstenius gjorde mål inför 60 000 åskådare – men Arsenal missar finalen i Champions league efter ett sent baklängesmål i förlängningen.

Stina Blackstenius gjorde mål för Arsenal mot Wolfsburg.

Fotboll2023-05-01 21:30

Tyska Wolfsburg vann med 3–2 på Emirates stadium efter att Pauline Bremer gjort det avgörande målet med bara dryga minuten kvar av förlängningen. Detta efter ett jättemisstag av Carlotte Wubben-Woy på egen planhalva.

Vadstenatjejen Stina Blackstenius gav annars Arsenal ledningen efter att hon hunnit före en försvarare och rundat målvakten. Blackstenius var riktigt vass i matchen, men till mångas förvåning blev hon utbytt tidigt i andra halvlek.

Orsaken var skadekänning, enligt Arsenals tränare Jonas Eidevall.

– Hon kände av saker och ting muskulärt och då var det bättre att spela med en annan spelare, säger han till SVT.