Boren vände och vann i Ryd

Borens IK kan fortsätta snacka toppstrid hela sommaruppehållet. Våren avslutades med seger på tisdagen på Ryds konstgräs.

I halvtid på Ryds konstgräs var det bekymrade miner i Borenlägret. Underläge med 0–1 mot HBK. Men Boren kunde vända i andra halvlek och vinna och haka på i toppen av fyran.

FOTBOLL2019-06-25 22:03

Till slut vann Boren division 4-matchen med 5–1 (0–1) på bortaplan i Linköpings utkant.

– De spelade ut oss i första halvlek, vi rörde inte bollen. De är lite deras stil. Sedan tappar de i andra när vi är fysiskt starkare. Vi är bra tränade och orkar till 70, 80 och 90. Vi gör inte bästa insatsen, men det är tre poäng, säger Borens tremålsskytt Gabi Morad.

Det såg trögt ut för Boren mot Hemgårdarnas BK som ledde med 1–0 i paus efter ett tidigt mål av Azad Eliassy. Matchen var flyttad till Ryd på grund av att Lycketorps IP:s naturgräs inte håller för matchspel.

Boren var på väg mot en mina, men kring avbytarbåset i halvtid hade tränaren Martin Axén då ett snack med laget som också tog sig i kragen.

Anfört av en dirigerande målvakt i Andreas Wickström började Boren omedelbart efter pausen att skapa chanser. Målen kom också. Två stycken av Gabi Morad och ett vardera av Daniel Hermelin och Sanel Osmanovic. Unge David Andersson låg bakom mycket av farligheterna.

Det var spel mot ett mål i andra halvlek och Motalalaget tog en rättvis seger. Gabi Morad gjorde även sitt tredje mål till 5–1.

Starkt av Boren att ta sig samman, utan spelare som Arvid Walan, Oliver Blomdahl, Isak Nelsson och Marcus Andersson. Ska fyran vinnas krävs en bred trupp.

Boren ligger tvåa under uppehållet med 26 poäng, en poäng mer än Grebo som vann mot Studenterna med 5–0 på tisdagen.

Toppar serien gör Malmslätt som hemma på Hellgrenshagen vann rivalmötet med Hjulsbro, 3–2 (2–0). Timmy Svelid gjorde två mål och Oliver Edelönn ett. Hjulsbro kom tillbaka från 0–2 till 2–2, men Maik avgjorde och Maik har nu tolv raka utan förlust under våren. Med 30 poäng är det serieledning.

– Det är över förväntan. Vi trodde på fyra-femma, men det har bara rullat på. Vi hittar sätt att vinna och har bra moral i laget, säger Malmslätts tränare Johan Petersson.

Jumbon Vadstena GIF tog samtidigt emot Boxholm på Kungsvalla och förlorade igen, siffrorna skrevs till 1–3 (1–2) efter att VGIF drabbats av en utvisning på Daniel Fyhr i början av andra halvlek.

– Utvisningen förstörde allt, säger VGIF-tränaren Rickard Blomdahl.

Nisse Hallhagen gjorde Giffarnas mål på hörna, slog den direkt in, men Giffarna är utan seger efter vårsäsongens tolv matcher.

– Vi kämpar på och ger inte upp. Det är bara nio poäng upp och 30 poäng kvar att spela om. Det kan gå fort när alla slår alla, säger Rickard Blomdahl.

Boren och alla andra lag i västra fyran går nu på sommarvila efter tolv matcher. Nästa omgång spelas 2 augusti då Boren hemma tar emot just VGIF.

Nytt i Boren kan det bli med Kim Söderstedt som tidigare spelat för Motalalaget. Nu har han tröttnat på spelet i Mjölby AI i trean där han inte fått så mycket speltid.

– Han vill gå till Boren, och vi får väl se om vi kan lösa det. Men man kan inte släppa spelare hur som helst, säger Mjölby AI.s tränare Daniel Friberg.