Bytte Linköping mot Bajen: "Ska aldrig räkna ut LFC"

Efter ett lyckat 2023 med VM-spel och Champions League-plats med Linköping FC, har Stina Lennartsson flyttat till Stockholm. I fredags mötte hon sitt gamla lag. "Önskar dem såklart all lycka, även om det är konkurrenter nu", sa Stina Lennartsson efter Hammarbys seger.

Stina Lennartsson på Hammarbys tyräningsläger i Marbella.

Stina Lennartsson på Hammarbys tyräningsläger i Marbella.

Foto: Emma Wallskog

Fotboll2024-02-18 20:00

Efter två säsonger i LFC har Stina Lennartsson, 26, bytt Linköping mot Stockholm och Hammarby.

– En omställning så klart. Jag trivdes jättebra i Linköping och har fått bra första veckor här i Stockholm. Kommit in i lägenheten och varit på träningsläger. Det är en fantastisk klubb, man märker att det är en storklubb. Har förutsättningarna på sin sida. Jag är så taggad på den här säsongen, sa hon efter träningsmatchen mot LFC i fredags.

Regerande mästaren Hammarby vann hemmamatchen med hela 4–0 på det plaskblöta underlaget. Så det var dubbel lycka för Stina Lennartsson som fick återse sina LFC-vänner.

– Så kul att träffa alla igen. Mina bästa kompisar och Loben. Det var speciellt att se dem komma ner för trappan här. Jag önskar dem såklart all lycka, även om det är konkurrenter nu, sa Stina Lennartsson.
 

Innan intervjun stod Stina en längre stund tillsammans med bästa kompisen Nellie Karlsson och pratade. Att gå från lagkompisar till motståndare var speciellt.

– Jag sa precis till henne: att i första halvlek så gick det inte att driva någonting (med bollen). Så vi hade inte så mycket dueller. Jag tycker ändå det blev bättre i andra halvlek och då var det Alva (Selerud) som jag känner väldigt väl och vet exakt vad hon vill göra. Och hon vet exakt vad jag vill göra, så det blir speciellt.

Känns Hammarby som steg upp från LFC?

– Svårt att säga så tidigt på säsongen. I Linköping slogs vi om guldet två år i rad. Man ska aldrig räkna ut Linköping. Men med tanke på storheten på klubben, förutsättningarna och allt runt omkring så är det stor skillnad.

Vad är största skillnaden?

– Det är mycket ideellt i Linköping och mycket familjärt, men här är det en storklubb och det märks.


Förra året var 26-åringen från Vetlanda med och spelade VM med landslaget och kom trea med Linköping FC.

Den här säsongen i Hammarby är ambitionen att:

– Komma in så bra som möjligt här i Bajen och få mycket speltid. Det är en lite annorlunda position att vara ren högerback här (hon var wingback i LFC). Det kommer ta lite tid att komma in i. Förhoppningsvis vara med i landslaget också, sa Stina Lennartsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!