Citys hjälte om coronasäsongen: "Är sliten hela tiden"

Linköping City har fem matcher kvar av coronasäsongen 2020 och nu talar det mesta för att laget spelar i Ettan även nästa säsong.

Linköping Citys tvåmålsskytt mot Lund: Fredrik Alm.

Linköping Citys tvåmålsskytt mot Lund: Fredrik Alm.

Foto: Claes Nilson

Fotboll2020-10-24 17:53

3—1 hemma mot bottenlaget Lunds BK gav City ordentligt andrum i tabellen, nu med åtta poäng ner till skåningarna som inför lördagsmötet låg på kvalplats.

Vid Cityförlust hade det bara skiljt två poäng mellan lagen. Så viktig var matchen.

Vänsterytter Fredrik Alm var segerorganisatören med sina två mål.

– Det är kul att spela fotboll när man gör mål och vinner, sa han och sken upp. Förra matchen var jag tjurigare när jag inte fick in någon boll. 

Alm gjorde 1—0 i 34:e minuten och 2—1 i 66:e, det senare bara två minuter efter att gästernas Victor Wernersson hade kvitterat.

– Det finns mycket vi kan förbättra i spelet. Vi tappar mycket boll och gör det jobbigt för oss själva. Men tvärtemot förra matchen, då vi dominerade hela matchen men inte fick in lägena, så var vi effektiva idag. 

Vad tycker du om säsongen som helhet?

– En speciell säsong med mycket matcher. Med tre matcher i veckan nästan hela säsongen så har det inte funnits så mycket tid att träna. Det har vi förlorat en del på, även om det självklart är likadant för alla lag. Nu i slutet av säsongen blir det bara en match i veckan så då kommer vi ha mer tid till träning.

Är det grundspelet som blir lidande?

– Ja, plus att man är sliten hela tiden, vilket gör att tränarna måste spela med olika spelare varje vecka. Det är svårt att hitta kontinuitet i spelet då.

Alms mittfältskollega Wellinton gjorde 3–1-målet med ett vänsterskott i krysset. Bäst i övrigt i Linköpingslaget var målvakten Emir Plakalo. 

Målen: 1–0 (34) Fredrik Alm, 1–1 (64) Victor Wernersson, 2–1 (66) Alm, 3–1 (69) Wellinton.

Vi sände matchen direkt. Se om den här.

Se höjdpunkter från matchen här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!