Citytränaren: "Behöver inte vara huvudansvarig"

Jonathan Johansson stannar gärna i Linköping City – men det behöver inte vara som huvudtränare. "Jag trivs i föreningen", säger han till Corren.

Jonathan Johansson vill gärna stanna i Linköping City.

Jonathan Johansson vill gärna stanna i Linköping City.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-12-10 07:00

Jonathan Johansson tog över som huvudansvarig sedan Aso Khawari lämnade uppdraget under sommaren och ledde City till en niondeplats i division 1 södra. Nästan två veckor efter att serien avslutats hänger mycket i luften.

– Jag har pratat med Labbi (Labinot Grainca, ordföranden) och de vill att jag ska vara kvar. Annars är det rätt så lugnt än så länge, jag har inte hört så mycket mer. Men jag förstår att det är mycket annat som måste göras nu, säger Jonathan Johansson.

Han kan tänka sig flera olika roller i föreningen:

– Jag vill gärna vara kvar, men det behöver nödvändigtvis inte vara som huvudtränare. Att utveckla unga spelare är det jag varit bäst på över tid, där tänker jag slå mig lite för bröstet, säger Jonathan Johansson.

City har haft en turbulent tid sedan huvudsponsorn Botrygg hoppade av och ordföranden Tuncay Yüksel slutade på grund av tidsbrist. Nu försöker föreningen, med tillförordnade ordföranden Labinot Grainca i spetsen, att skissa upp nästa säsong. En budget ska sättas och spelartruppen ska ta form, Labinot Grainca har tills vidare avböjt att kommentera lagbygget.

"Jag vill lämna konkreta svar om vad som kommer att hända, just nu har jag inget nytt att gå ut med offentligt", skriver Grainca i ett sms till Corren.

Från årets spelartrupp är det helt klart att Victor Sköld lämnar och flyttar hem till Göteborg där det också blir spel i division 3-klubben Landvetter. Annars är det mycket som fortfarande är oklart och enligt uppgifter till Corren har styrelsen bett spelare och ledare om lite extra tid.

Vi har varit i kontakt med några av de svenska spelarna från den gångna säsongen:

"Har haft ett möte med City, de var väldigt tydliga med att de ville förlänga med mig. Vi har inte diskuterat något avtal än. Några andra klubbar har hört av sig", skriver Jesper Beurling i ett sms.

"Min agent pratar med klubbar högre upp och jag inväntar för att se vilka alternativ jag får, men inget är klart än", skriver Fredrik Alm.

"Jag har inte bestämt något än", skriver Staffan Hedbäck.

Av de som har kontrakt även över nästa säsong kan nämnas säsongens bästa målskytt Christian Moses, mittfältsmotorn Dejan Polic och ytterbacken Henrik Millbert. Utländska spelare som Wellinton Gigante, Yauoka Takuto och Almir Gullit dos Santos har åkt hem och deras framtid i Linköping City står än så länge skrivet i stjärnorna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!