Civgin på plats på favoritposition

Sollentuna blir en svår uppgift, det vet Elmer Civgin. Han har pratat med kompisen Ali Suljic om motståndarlaget i division 1-kvalet.

Elmer Civgin är imponerad av Motala AIF:s kvalresa som lag och han är nöjd med att han fått spela på sin favoritposition som mittback. Han nämner noggrannhet före och efter träning som en förklaring till framgången.

Elmer Civgin är imponerad av Motala AIF:s kvalresa som lag och han är nöjd med att han fått spela på sin favoritposition som mittback. Han nämner noggrannhet före och efter träning som en förklaring till framgången.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-05 17:30

Ali Suljic är barndomspolaren till Elmer Civgin, båda födda 1997 och uppvuxna på Charlottenborg. Efter spel i Chelseas akademi, ungdomslandslag och allsvenska Häcken är nu Suljic i Brommapojkarna och med BP mötte Suljic Sollentuna på försäsongen i år.

– Sollentuna är ett spelskickligt lag, spelar jättefin fotboll. Vi kanske kan ställa om på deras misstag. Det kan inte bli någon underskattning, även om jag har svårt att se något lag slå oss just nu i det här kvalet, säger Elmer Civgin.

Ali Suljic följer Maif hela kvalresan och kommer att göra det den här veckan också. Elmer Civgin känner stödet från honom och från hela Charlottenborg, ja från hela Motala.

– Alla pratar fotboll nu, på jobbet och överallt. Alla är glada att det gått så bra. Vilken resa vi gör, vilket jobb av hela laget. Jag är imponerad själv av det vi har gjort, vi är ett kollektiv, säger Elmer Civgin.

Civgin har själv varit vänsterback mestadels under säsongen, men de senaste matcherna har han flyttat in som mittback och gjort det mycket bra. Han har spelat bra bredvid Jesper Merbom Adolfsson och varit en av många viktiga kuggar i Maiflaget.

– Mittback är min position, där jag vill vara, säger Elmer Civgin som har kontrakt med Motala AIF även nästa år och blir kvar, oavsett hur kvalet till ettan slutar.

I Maifs lag saknas Eldin Lugonja och Besart Kalludra som båda rehabiliterar sig efter smällar. I övrigt är alla spelare tillgängliga. Sollentuna har lagkaptenen Alexander Seger avstängd, Seger som varit lagets genomgående bäst i år tillsammans med kusinen David Seger.

Matchen på onsdagen sänds direkt på mvt.se, corren.se och klackspark.com, med Andreas Åberg och Jens Bollius som kommentatorer, och det är gratis att se för prenumeranter. Sändningen startar klockan 18.50. Det är första matchen i bäst av två. Retur i Sollentuna på söndag.

Personligt: Namn: Elmer Civgin. Ålder: 22 år. Bor: Lägenhet i Charlottenborg. Familj: Föräldrar, tre storasyskon, flickvännen Filippa. Yrke: Elevassistent på Ekenäs-skolan. Fritidsintressen: Umgås med tjejen, spela padel. Förebilder: Föräldrarna. Drömresemål: Los Angeles. Blir glad av: När Maif vinner matcher. Blir irriterad på: När Maif förlorar matcher. Lyssnar på: Svensk hip hop. Bästa tv-program: Vikings. Favoritlag: AC Milan. Okänd talang: Bra på padel. Klubbar: Motala AIF, utlånad till Boren 2015. Fjärde säsongen i Maifs A-trupp.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!