Därför lämnar Thordarson IFK: "Jag ville stanna"

IFK Norrköpings ledarorganisation tunnas ut på ytterligare en position. Söndagens hemmamatch mot Helsingborgs IF blir Stefan Thordarsons sista. ”Det blir lastbilen igen”, säger ”Thordar”.

Stefan Thordarson har trivts med sina roller i IFK men tackar för sig och flyttar hem till Island.

Stefan Thordarson har trivts med sina roller i IFK men tackar för sig och flyttar hem till Island.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2020-12-04 13:08

I december 2018 meddelade Stefan Thordarson att han och familjen flyttar tillbaka till Norrköping

Den före detta publikfavoriten som satte 27 mål på 87 seriematcher för IFK under sina två sejourer (2005-2007 och 2009) valde att byta Island mot sin gamla hemstad för att stötta sonen Oliver och Ìsak Bergmann Jóhannesson som vid tillfället var 16 och 15 när de värvades till "Peking" från Akranes.

Snart flyttar Stefan Thordarson hem igen medan IFK-talangerna blir kvar.

– Det stämmer, bekräftar Thordarson för Sporten.

Och fortsätter:

– Tvår år var det sagt från början. Jag ville stanna, men jag är för dyr. 

Thordarson har haft en allt-i-allo-roll med allt från att vara massör till lagledarsysslor och hoppa in på träningar när det saknats folk.

– Jag har trivts fantastiskt med rollen i IFK, säger Thordarson som nu ser slutet i föreningen.

Efter att ha levt nära fotbollen under ett par år så blir det en återgång till vardagen på familjeåkeriet igen.

– Det blir lastbilen, säger 45-åringen.

IFK-managern Jens Gustafsson säger så här till klubbens hemsida om att Thordarson inte kommer fortsätta sitt IFK-uppdrag:

Precis som när han var spelare har han gjort allt för att göra ett bra arbete. Han har varit viktig med allt som förekommer kring vardagen, inte minst med arbetet med yngre spelare och kontakten med Island

Nyheten om Stefan Thordarsons flytt från IFK Norrköping kommer dagen efter att det blev känt att Dale Reese tackar för sig på Östgötaporten.

Den uppskattade och respekterade idrottsskadeterapeuten som varit verksam i IFK sammanlagt 18 år har gjort klart med Helsingborgs IF och kommer parallellt fortsätta vara involverad med landslaget.

Reese har uttryckt att han inte är helt nöjd med utvecklingen på IFK Performance Center.

– Min målbild var att det skulle vara ett helt annat utvecklingscenter än vad det är idag, en grundplåt till en framtida utveckling inom fysiologi och sånt som jag håller på med. Det har inte lyckats till hundra procent och jag får ta på mig det. Jag tappade intresset när jag inte fick tillfälle att jobba med Performance Center. Varför det blev så får de andra i ledningen svara på, sa Reese till Sporten.

Förutom Dale Reese och Stefan Thordarson så fyllde Stefan Hellberg 65 år för ett par veckor sedan och flaggade i en intervju med Sporten att han ser sig själv trappa ned.

– Jag leder inte träningarna och är inte med i planeringen av matcher på samma sätt. Det är mer administrativt arbete och arbete med ledarna och även med spelarna utanför planen, mindre på planen, säger Stefan Hellberg.

Regelbundet hoppar Stefan Thordarson in som spelare.
Regelbundet hoppar Stefan Thordarson in som spelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!