Doldisen visade vägen: "Pinsamt att vi hamnat här"

Han har inte fått så mycket speltid under säsongen, men i ödesmatchen mot Karlskrona fick Moshtaq Ahmadi chansen i Linköping City – och tog den.

Cityjubel efter Moshtaq Ahmadis ledningsmål på Linköping arena.

Cityjubel efter Moshtaq Ahmadis ledningsmål på Linköping arena.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-11-14 17:13

– Frågar du mig förtjänar jag att få starta alla matcher. Det låter kanske lite kaxigt, men jag är i bästa formen av mig själv. Jag har kraften och energin att spela hela matcher, men kan inte tvinga tränarna. Det är de som bestämmer. Men spelar jag, så presterar jag, sa grovjobbande doldisen efter så viktiga 4–0-vinsten mot tabelljumbon.

Sakta men säkert under hösten har toppjagande City hamnat allt närmare botten i division 1-fotbollen och med två omgångar är det ännu utsatt läge i jakten på nytt kontrakt och undan kvalspel.

Men det är klart bättre än vad det var före lördagsmötet på Linköping arena.

Det var en match som måste vinnas och City vann.

Lätt.

– Ska jag vara ärlig så var jag inte alls orolig, för jag visste att vi skulle ta det här. Sen är det klart att man funderar lite när man ser tabellen. Vi skulle vinna serien och i stället hamnade vi här. Jag tycker det är pinsamt. Vi har kvalitet för betydligt mer, sa Moshtaq Ahmadi.

Varför har ni så hamnat snett?

– Riktigt bra fråga. Jag vet inte. Vi har inte presterat när vi ska prestera helt enkelt. Hemma är vi starka, men kollar du bara bortamatcher är vi nog sämst i serien. Och vi kan inte skylla på att vi är dåliga på naturgräs.

Innan matchklockan ens hade gjort tre varv var det två hyfsade chanser och med bättre effektivitet hade det varit avgjort redan i paus. Ovannämnde Ahmadi inledde snyggt målskyttet i första halvlek och i den andra utökade Staffan Hedbäck, Christian Moses och Victor Sköld.

– Jag kunde ha gjort hat trick redan före paus, sa Ahmadi, som trivs bäst på kanten men den här gången gjorde mycket nytta i en nummer tio-roll med spring i benen och rörlighet.

Mot svagt motstånd var det lika klart som det låter. City – med krasslige tränaren Jonathan Johansson på läktarplats just bakom bänken – gjorde det gediget och bra och uppträdde koncentrerat från start. 

Det egentligen enda negativa: Marko Jordan tvingades utgå tidigt med en fotskada och risken finns att det kan vara slutspelat för säsongen där.

Segern tog Linköping City upp på 37 poäng, men fortfarande är det inte så många poäng till kvalspel. Fast ny vinst i östgötaderbyt mot nästjumbon Motala AIF och det ska vara klart för spel i ettan även kommande säsong.

– Vi kan inte slappna av. Även om Motala inte har något att spela för vill de garanterat visa att de är bättre än City, sa Moshtaq Ahmadi bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!