Dubbel smäll för Maif: Målkungen fick utgå

Klar förlust på bortaplan. Men det var inte enda eländet för Motala AIF på Jernvallen. Målkungen Alexandar Mutic skadades och tvingades utgå.

Alexandar Mutic tar hand om bollen på Sandvikens planhalva. Målkungen gjorde mål i andra halvlek, men drabbades efter det av en smäll i huvudet och fick utgå med befarad hjärnskakning. Nu kan han missa matcher framåt.

Fotboll2022-04-10 19:14

Det är en befarad hjärnskakning på Mutic. Han gjorde mål, men skallade sedan ihop med en Sandvikenspelare i ivern över att kvittera.

Mutic spelade vidare en stund med sin huvudsmäll, men insåg till slut att han var tvungen att byta. Efteråt var han groggy.

– Det här är inte att leka med, sade Maifs tränare Göran Ekh efter att ha samtalat med Mutic i omklädningsrummet.

Det är oklart om det är något allvarligt med anfallaren, men han kan bli satt i hjärntrappa efter smällen och kan då missa matcher.

Sandviken vann i norrettan med 4-1 (1-0), men det var inte utan problem. Efter att Alexandar Mutic reducerat till 1-2 på hörna i andra halvlek dominerade Maif fullständigt och hade tre jättelägen att kvittera.

Maif störde en seriefavorit borta och det imponerade trots allt.

– Surt, det är för stora siffror. De räddar ju tre gånger på mållinjen vid 2-1. Men vi släpper in för enkla mål också, kommenterar Maiftränaren Martin Axén.

Maif spelar nu mot HBK borta på tisdag i cupen och Haninge borta i serien på annandag påsk.

Målen: 1-0 (31) Naeem Mohammed, 2-0 (48) Kofi Asare, 2-1 (70) Alexandar Mutic, hörna, 3-1 (88) Naeem Mohammed, 4-1 (93) Jabir Ali.

Publik: 393.

Maifs startelva: Andreas Carlström - Elmer Civgin (ut 55), Eric Forsberg, Albin Ödberg, Anton Pellettieri Hennig - Liridon Silka, Simon Karlsson, Valon Silka (ut 55) - Lukas Eek, Adam Bark, Alexandar Mutic (ut 88). Inbytta: Prince Isaac Kouamé (55), Patric Åslund (55), Daniel Norrby (88).

Motala AIF:s forward Adam Bark har bollen, uppvaktad av Sandvikenspelare.
Karta: Jernvallens Arena