Efter lyckade lånen – nu får ÅFF-duon allsvensk chans

Utlånade till Åtvidabergs FF under säsongen – men nu ges Erik Grandelius och José Segura Bonilla chansen att slå sig in i allsvenska Degerfors.

Erik Grandelius och Jose Segura Bonilla.

Erik Grandelius och Jose Segura Bonilla.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2021-12-14 12:30

– Ja, de kommer att vara med när vi drar igång träningen igen i januari, säger sportchefen Patrik Werner till Sporten.

För att ges speltid lånades Erik Grandelius, 20, och José Segura Bonilla, 22, under 2021 ut till Åtvidaberg – och var två nyckelspelare när det till slut säkrades nytt kontrakt i ettanfotbollen på Kopparvallen. 

Grandelius spelade 29 av 30 matcher och gjorde sex mål, medan Bonilla noterades för 28 framträdanden och nio fullträffar.

Nu återvänder de till Degerfors, som efter liknande dramatik i slutomgången hängde kvar i allsvenskan. Båda har kontrakt över 2022.

– Det är två spännande killar. Vi har följt vad de har gjort i Åtvidaberg och är nöjda med deras utveckling. I den åldern är det viktigt att få speltid och det har de fått. Nu är de med oss från start och så tar vi det därifrån, säger Patrik Werner.

Genom åren har det funnits ett särskilt band mellan klassikerklubbarna ÅFF och Degerfors.

– Det finns inget uttalat samarbete eller så, men jag känner "Tott" (Mats Karlsson i ÅFF-ledningen) väl och det är klart att två klubbar från små bruksorter på många sätt påminner om varandra, säger Werner.

Ytterligare tre inlånade spelare fanns med i ÅFF:s startelva under hösten: Gabriel Johansson från Falkenberg, Benjamin Tannus från Öster samt Samuel Östlund från Oskarshamn. Östgötaklubben har tidigare meddelat att man är intresserad att behålla lånekvintetten. 

På måndagen blev det klart att Rickard Larsén tar över som tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!